Meteen naar de inhoud

TivoliVredenburg en Rabobank vernieuwen Rabo Open Stage – Podium voor aanstormend talent heropent op zaterdag 19 maart

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Met weliswaar het kleinste aantal vierkante meters van alle podia in TivoliVredenburg, doet de Rabo Open Stage in de centrale hal niet onder voor de rest: sinds 2014 betreden jaarlijks ruim 300 lokale artiesten het podium, bestemd voor aanstormend talent. Na acht jaar intensief gebruik is het podium volledig vernieuwd.

Rabo Open Stage biedt de toekomst een podium. Meermaals per week betreden talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en omgeving het podium. En als er geen muziek klinkt, wordt het podium gebruikt voor Kennis- & Debatprogramma van TivoliVredenburg. Die optredens en programma’s bleken in het verleden zo’n succes, dat het podium letterlijk uit zijn voegen barstte. Afgelopen maanden kreeg de open stage daarom een volledige metamorfose, met onder andere een vergroting van het podiumoppervlak. Verder is het nieuwe podium volledig geïntegreerd in de houten trap richting Ronda en vormt zo een vast onderdeel van de centrale hal. Met een groter podiumoppervlak, professionele techniek en een complete lichtwand kan de open stage flexibel worden ingezet, van twaalfkoppig koor tot een debat.

De blik op de toekomst van het podium is gericht op duurzaamheid, door het investeren in de ontwikkeling van talent en het huisvesten van programma’s over duurzaamheid. Ook bij de herinrichting speelt duurzaamheid een grote rol. Zo zijn zo veel mogelijk materialen hergebruikt, is er zo veel mogelijk samen gewerkt met lokale partijen en kreeg het oude podium een nieuw thuis in het Zimihc theater in Utrecht.

Op zaterdag 19 maart opent het nieuwe podium feestelijk met een bomvol programma. Tussen 15.00 en 0.00 uur klinkt muziek van singer-songwriter en Kunstbendeprijswinnaar Daisy Bellis, indiepop met sporen in jazz en kleinkunst van vijftal LOE., akoestische gypsy jazz in de trioformatie van Duende, pop met de silver lining van folk door West and Merk en dj’sAfro-Lenny en Martin Alegro.

TivoliVredenburg & Rabobank geven de toekomst een podium

Tags:

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands