Meteen naar de inhoud

The Hague Connection: Premières, Haagse meesters & jong talent

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


do 10 nov, Muziekgebouw aan ’t IJ / za 12 nov, November Music

Asko|Schönberg onderhoudt een warme band met het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het is een broedplaats voor veel componisten die intussen hun sporen hebben verdiend, zoals Michel van der Aa, Martijn Padding en Peter Adriaansz. Maar ook voor een hele nieuwe lichting jonge, talentvolle makers zoals Petra Strahovnik, Lise Morrison en Alexandre Kordzaia. Asko|Schönberg, het ensemble dat altijd werkt aan de muziek van de toekomst, presenteert ze samen in het veelzijdige programma The Hague Connection.

Zintuigen geprikkeld

Tijdens het The Hague Connection programma worden vele zintuigen geprikkeld met video, media, beweging, soundtracks en natuurlijk livemuziek. Het gloednieuwe Shimmer van abstract denker Peter Adriaansz beleeft zijn première. Stercomponist Michel van der Aa vertaalt gradaties rood – van karmijn tot vermiljoen – naar livemuziek en soundtrack.

De Sloveense Petra Strahovnik zoekt naar geluiden en vormen die de conventionele noties van muziek tarten, de scheiding van lichaam en geest overstijgen en ons verstand laten sidderen. Alexandre Kordzaia spoort cellosolist Lidy Blijdorp aan met strijdkreten, beats en vocalises. Lise Morrison mixt poëzie van PC Hooftprijs-winnaar Alfred Schaffer met video en klank. Martijn Padding ironiseert het Duitse fanfarekorps en laat de tuba tangodansen.

Programma

Asko|Schönberg o.l.v. Gregory Charette, Lidy Blijdorp cello

Michel van der Aa – Shades of Red, Nederlandse première

Alexandre Kordzaia – Alex, how is it going with your Cello Concertino?

Peter Adriaansz – Shimmer, wereldpremière

Petra Strahovnik – Essence, Nederlandse première

Martijn Padding – Two inglorious Pieces (niet bij November Music)

Lise Morrison – Droombegin (niet bij November Music)

De werken van Kordzaia, Adriaansz en Morrison zijn geschreven in opdracht van Asko|Schönberg, met steun van Fonds Podiumkunsten.

Þ The Hague Connection – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

do 10 nov, 20:15, Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ. Inleiding 19:15 door Frederike Berntsen op het Foyerdeck.
za 12 nov, 20:45, Den Bosch, November Music, Azijnfabriek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur