Meteen naar de inhoud

Cinedans WEB Special: Inevitable Dances.

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


Van 16 t/m 18 december presenteert Cinedans WEB Special: Inevitable Dances.

Het programma is online te zien op Cinedans WEB en bestaat uit de documentaire When Arabs Danced van regisseur Jawad Rhalib en vier dans shorts van makers uit Iran, Libanon en Egypte.

Het programma wordt gratis aangeboden op https://cinedans.nl/inevitable-dances/

Een donatie wordt gewaardeerd en komt geheel ten goede aan filmmakers in nood.

Met het programma wil Cinedans de aandacht vestigen op een aantal bijzondere films uit het Midden-Oosten die op verschillende wijze dans als onderwerp of uitdrukkingsvorm kiezen en daarmee verbeelding geven aan een aantal urgente thema’s. De films bieden een inkijk in de leefwerelden van deze makers waarin voor ons veelal vanzelfsprekende vrijheden voor hen een directe, verheimelijkte of innerlijke strijdt betekenen.

Met deze WEB special wil Cinedans tevens aandacht vragen voor de actuele opstand in Iran die met harde hand wordt neergeslagen. Wij willen een hart onder de riem steken van alle vrouwen, demonstranten en de kunstenaars die op staan tegen de repressie van het regiem en daarmee een gevangenisstraf of erger riskeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur