Meteen naar de inhoud

Nancy Jouwe benoemd als lid van de Raad voor Cultuur

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Jouwe studeerde Algemene Letteren aan de Universiteiten van Utrecht en York en is gespecialiseerd in Vrouwenstudies en Cultuurgeschiedenis. Zij heeft zich zowel op wetenschappelijk als maatschappelijk gebied veelvuldig ingezet voor de thema’s vrouwenrechten, slavernijgeschiedenis, transculturele uitwisseling en erfgoed in postkoloniale context. Zij was onder meer directeur bij Stichting Papua Cultureel Erfgoed (PACE) en artistiek directeur bij Kosmopolis Utrecht. Sinds 2019 is zij covoorzitter van de Raad van Toezicht van Mama Cash, fonds voor vrouwen, waarvan zij eerder adjunct-directeur was. Ook doceerde zij aan de Universiteit van Utrecht en aan de Hogeschool Amsterdam, de Willem de Kooning Academie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waarbij zij sinds 2022 een fellowship heeft naar aanleiding van het onderzoek naar het slavernijverleden van de stad Utrecht.

Binnen de culturele sector is ze actief als curator, onderzoeker, adviseur en programmamaker. Zo was ze betrokken bij diverse programma’s en tentoonstellingen in het Rijksmuseum, het Nationaal Museum voor Wereldculturen, het Centraal Museum Utrecht, het Aboriginal Art Museum en het Bijlmerparktheater. Ook was zij medeoprichter en bestuurder bij Framer Framed en toezichthouder bij diverse culturele instellingen, zoals BAK Utrecht. In 2021 was zij lid van de gezamenlijke adviescommissie Nationaal Museum Slavernijverleden van de Amsterdamse Kunstraad en de Raad voor Cultuur. Eerder was zij lid van diverse commissies bij onder meer het Mondriaanfonds, de gemeentes Utrecht en Den Haag en het filmfestival ‘Movies that Matter’.

Nancy Jouwe over haar benoeming: “Nederland is gebaat bij een sterke en gezonde culturele sector, waarin ruimte is voor verschillende perspectieven, en daar draag ik graag aan bij.” 

De Raad voor Cultuur bestaat verder uit de volgende leden: Kristel Baele (voorzitter), Stef Avezaat, Deirdre Carasso, Erwin van Lambaart, John Olivieira-Siere, Edo Righini en Ellen Schindler.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands