Meteen naar de inhoud

Theatergroep Aluin: BOUDICA – Iron Age Warrior Queen in première op 29 september 2023

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op 29 september 2023 gaat in Theater Kikker te Utrecht de nieuwste Aluin voorstelling Boudica in première. Acteur Jilles Flinterman vertelt in deze productie het verhaal van Boudica, de Keltische koningin en Iron Age Warrior Queen, die tot op de dag van vandaag wordt gezien als een symbool voor vrouwelijke razernij.

Als er al iets over vrouwen wordt geschreven in de geschiedenis boeken, wordt dit vaak verteld door mannen. Acteur én man Jilles Filnterman zet deze traditie voort en brengt het verhaal van Boudica samen met zijn projecter tot leven. Ondersteund door illustraties, geluidsfragementen en spel van Flinterman komen we meer over deze Iron Age Warrior Queen te weten.

Over Boudica

Boudica was een militaire leider die een leger van meer dan 100.000 man wist te mobiliseren tegen de Romeinse bezetter. Ze was een wreker van seksueel geweld, een sloper van het patriarchaat en een brenger van gerechtigheid. Gedreven door pijn en woede weigerde Boudica zich te laten regeren door een buitenlandse, mannelijke indringer. De enige historische bronnen over haar zijn afkomstig van twee Romeinse historici, Tacitus en Cassius Dio.

Boudica is niet alleen een verhaal over feminisme, wraak en misogynie, maar het raakt ook aan thema’s zoals de Brexit en druïden. Dit alles wordt op meeslepende wijze verteld door Jilles Flinterman, bijgestaan door zijn projector, die het publiek meeneemt in het verhaal van deze krachtige koningin.

De première van Boudica belooft een unieke theaterervaring te worden, waarin de kracht en strijdlust van een vergeten heldin op meeslepende wijze worden belicht.

Boudica is 28,29 en 30 september te zien in Theater Kikker en gaat daarna op tournee.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands