Meteen naar de inhoud

Nederlandse versie Theatre Green Book in de maak

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De VPT (Vereniging voor Podiumtechnologie), VSCD (Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties) en NAPK (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten) slaan de handen ineen voor het publiceren van een Nederlandse versie van het Theatre Green Book. Het naslagwerk wordt in steeds meer landen binnen Europa gebruikt om structureel vorm te geven aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen. Ook in onze sector is de gevoelde urgentie om te werken met één gedeelde standaard hoog.

Als brancheverenigingen vinden we het belangrijk om de internationale klimaatdoelstellingen te gaan halen. Hiervoor is samenwerken en gebruik maken van elkaars kennis onmisbaar. Juist daarom slaan we nu de handen ineen. Met dit initiatief sluit de Nederlandse podiumkunstensector aan op een internationaal netwerk waarbinnen duurzaamheidsmaatregelen en bestpractices worden gedeeld.

We hopen met het Green Book uiteindelijk een goede basis te bieden aan de hele podiumkunstensector om het duurzaamheidsbeleid vorm te geven en zowel de producties, de gebouwen en alles er omheen te verduurzamen. Hoewel we ons realiseren dat organisaties al langer bezig zijn om te verduurzamen, zijn er ook organisaties die daar om verschillende redenen nog niet aan toegekomen zijn. De Nederlandse versie van het Theatre Green Book moet voor hen een werkbaar open source document worden dat handreikingen biedt om een goede start met duurzaamheid te kunnen maken.

Donderdag 7 september en vrijdag 8 september zullen de Britse initiatiefnemers Paddy Dillon en Lisa Burger tijdens het Theater Festival in Amsterdam keynotes geven, waarmee zij de start van het Nederlandse traject inluiden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Vanaf dan is de eerste Nederlandse vertaling van de verkorte versie van het Theatre Green Book online beschikbaar op theatregreenbook.com. Dit najaar wordt iedereen opgeroepen om input te leveren met kennis en ervaring die er al in onze sector is op het gebied van duurzaam werken. Dit wordt gebundeld en vormt een belangrijke bijdrage voor de tweede versie van het Theatre Green Book (publicatie Q2 2024).

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands