Meteen naar de inhoud

Asko|Schönberg opent seizoen met vol programma in binnen-en buitenland

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Concerten en voorstellingen september 2023

Opening Gaudeamus Festival 2023 – 6 september

Het programma van Asko|Schönberg staat deze avond in het teken van dwarse geesten, componisten die zich los weten te maken van conventies en verwachtingen. Ze spelen met onze tijdwaarneming, dagen ons uit om microtonale intervallen te omarmen en integreren niet-muzikale klanken in hun dramaturgie. Er klinkt muziek van nominees voor de Gaudeamus Award 2023 Saad Haddad en Uri Kochavi, en van juryleden Chaya Czernowin en de Nederlander Jan van de Putte.
NB het concert van Asko|Schönberg is onderdeel van een avondvullend openingsprogramma.
Utrecht, TivoliVredenburg Opening Gaudeamus Festival 2023 – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Vrije radicalen – 14 september

Ook hier staan eigenzinnige makers centraal. Naast werk van Chaya Czernowin, Saad Haddad en de Jan van de Putte, die ook bij Gaudeamus te horen zijn, klinken composities van de twintigste-eeuwse rebellen Ives en Xenakis. Spanning verzekerd!
Amsterdam, Muziekgebouw Vrije radicalen – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Yara’s Wedding – 14 t/m 16 september

Geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury, speciale reprise in Nederlands Theater Festival.

De (bijna) musical Yara’s Wedding is een productie van NITE, Schauspiel Hannover, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, geregisseerd door Guy Weizman. Het thema van de voorstelling is de complexe relatie tussen het ‘Oosten’ en het ‘Westen’, het framen van de ander op basis van afkomst, kleur, geaardheid en sociale status. Geen confrontatie wordt vermeden in deze zeer muzikale en levendige voorstelling met vijftien acteurs, dansers, zangers en muzikanten van verschillende achtergronden en nationaliteiten.
Amsterdam, ITA Yara’s Wedding – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Musica festival Strasbourg – 15 en 16 september

Asko|Schönberg opent 15 september de 41e editie van Musica, het festival in Straatsburg. Het ensemble staat samen met Clipping, hiphopsensatie uit de VS, in het openingsprogramma met o.a. het opzwepende Hoketus van Louis Andriessen.
Op 16 september volgt een ochtendrecital met muziek van componisten met oog voor volksmuziek en swing, zoals Béla Bartók, Igor Stravinsky en Louis Andriessen.
Straatsburg Openingsconcert Musica, Festival Strasbourg – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Cage &Beyond – 21 september

In de &Beyond-serie nemen we telkens een componist als uitgangspunt en kijken naar diens invloed op en relaties met andere componisten. In deze editie is John Cage het vertrekpunt. De manier waarop componisten vrijheid zoeken in hun wijze van componeren, én vinden, staat centraal. Het programma is samengesteld door onze violist Joseph Puglia die het presenteert en het publiek meeneemt in de wereld van de componisten en hun werkwijze. Behalve van Cage is muziek van o.a. John Zorn, Pierre Boulez en Erik Satie te horen.

Amsterdam – Muziekgebouw Cage &Beyond – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Cambio madre – 25 september

Samen Festival Gent, Muziektheater Transparant en solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth brengt Asko|Schönberg de wereldpremière kameropera Cambio madre.
Het libretto van Rosa Montero vertelt in snedige dialogen het verhaal van een echtpaar dat wil gaan scheiden en dit voor het eerst bespreekt met hun kinderen. Tot overmaat van ramp komen de moeder van de man en de advocaat opdagen. Die laatste is een familievriend en als advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen, maar hij blijkt toch íets closer te zijn met de moeder dan gedacht…

Gent, Festival van Vlaanderen Cambio madre – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands