Meteen naar de inhoud

Salman Rushdie spreekt op ILFU

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Salman Rushdie geeft op 30 september tijdens het ILFU (Internationaal Literatuur Festival Utrecht) zijn eerste interview in Nederland na de aanslag op zijn leven, vorig jaar. Journalist Chris Keulemans en schrijver Abdelkader Benali spreken Rushdie in TivoliVredenburg via een livestreamverbinding over zijn nieuwe roman Victoriestad en zijn uitgebreide oeuvre. In 2018 stond Rushdie voor het laatst live op het podium in Utrecht.

ILFU is verheugd over Rushdie’s deelname. Directeur Michaël Stoker: “We denken met veel plezier terug aan zijn laatste bezoek aan ILFU, vijf jaar geleden. Het is altijd een genoegen Rushdie te horen vertellen over zijn werk. Uiteraard hadden we liever gehad dat die aanslag nooit had plaatsgevonden en hij gewoon weer live op het podium stond, maar we zijn dankbaar en vereerd dat hij er nu online bij kan zijn.”

Rushdie spreekt op ILFU naar aanleiding van de publicatie van Victoriestad,  vertaald door Karina van Santen en Martine Vosmaer en de heruitgave van Middernachtskinderen, De duivelsverzen en Joseph Anton bij zijn Nederlandse uitgeverij Pluim.

Victoriestad is een episch verhaal over een vrouw die een mythisch rijk tot leven ademt, om er vervolgens in de loop der eeuwen door vernietigd te worden. Volgens The New York Times toont de roman “why Rushdie’s work will always matter.”

Het interview met Rushdie vindt plaats tijdens de festivaldag ‘Exploring Stories’ in TivoliVredenburg waar ook Jeanette Winterson, Ali Smith, Connie Palmen, David van Reybrouck, Francine Oomen, Amitav Gosh en Kamila Shamsie te zien zijn.

ILFU vindt dit jaar plaats van 23 september t/m 7 oktober, met optredens van o.a. Mensje van Keulen, Maggie Nelson, Philippe Claudel en Georgi Gospodinov, en grote evenementen als het NK Poetry Slam, het Young Adultfestival en de 40ste Nacht van de Poëzie. Het festival opent op 24 september met de inhuldiging van Babs Gons als de nieuwe Dichter des Vaderlands.

Bekijk het hele festivalprogramma op https://ilfu.com

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands