Meteen naar de inhoud

BERNADETTE STOKVIS VERTREKT EINDE ZOMER ALS ZAKELIJK DIRECTEUR VAN MAAS THEATER EN DANS

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Bernadette Stokvis vertrekt na 11 jaar dienstverband als zakelijk directeur van Maas theater en dans. Haar opvolger wordt binnenkort geworven.

Sinds 2013 is Stokvis zakelijk directeur bij Maas. Daarvoor was zij initiator, artistiek coördinator en later zakelijk directeur van Korzo Den Haag. Mede dankzij haar leiding is Maas een BIS-gezelschap en tevens het grootste theater- en dansgezelschap voor jeugd in Nederland geworden. Met ingang van de beleidsperiode 2025 – 2028 is Maas drie kunstplannen oud. In die periode heeft Maas een eigen signatuur ontwikkeld in fysiek theater en dans voor jeugd en daarmee een loyale achterban weten op te bouwen in Rotterdam, Nederland en daarbuiten.

Stokvis: “Hoewel ik weet dat ik het ook ontzettend ga missen, heb ik onlangs het besluit genomen om te stoppen als zakelijk directeur/bestuurder bij Maas. Samen met een bevlogen team begonnen we elf jaar geleden aan het bouwen van een groot en spraakmakend landelijk gezelschap voor jeugd en jongeren met een gastvrij eigen huis en podium in Rotterdam. Dat was een groot avontuur. We maakten fantasiewerelden met en voor kinderen, we ontwikkelden programma’s met en voor jongeren rond allerlei maatschappelijke thema’s en werkten aan verbeeldingskracht op scholen.

Dat leverde een schat aan ontroerende, verbazingwekkende en inspirerende ervaringen op die ik koester en voor geen goud had willen missen. Met een enorm gevoel van trots en liefde voor Maas en voor deze sector maak ik nu plaats voor een opvolger die samen met het huidige team het gezelschap en het podium de komende jaren nog relevanter en mooier maakt.”

Fred Wartna dankt Stokvis namens de Raad van Toezicht:

“De Raad van Toezicht is Bernadette Stokvis bijzonder erkentelijk voor haar tomeloze inzet voor Maas. Eerst en vooral op het zakelijke en financiële vlak creëerde zij de voorwaarden waaronder de artistieke ambities gerealiseerd konden worden. Daarnaast heeft zij Maas met Moniek Merkx vanaf het begin geleid en MAX, Siberia en Meekers tot een toonaangevend jeugdtheatergezelschap gesmeed.

Bernadette heeft de wisseling van de artistieke leiding naar René Geerlings en de coronaperiode bekwaam gemanaged en daarnaast Maas flink laten groeien. Aardig, belangstellend, consistent en altijd gericht op samenwerking  vertegenwoordigde ze Maas ook naar buiten toe. Bernadette droeg daarmee constructief bij aan het culturele netwerk van Rotterdam en het landelijke jeugdtheaterveld.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands