Meteen naar de inhoud

De inzet van Schoof 1 is duidelijk: Cultuur, Sport en Vrije Tijd. 

Je las hier al gratis berichten. Doe daarom nu ook mee met Cultuurpers. We hebben meer dan 400 trouwe leden. Mensen die betrokken zijn bij de kunst, erin werken, het beleid bepalen. Mensen die een onafhankelijke kijk op kunstjournalistiek waarderen. Net als jij.

Word NU lid om Cultuurpers door te laten gaan!

Met het nieuwe extreemrechtse kabinet is ook een nieuwe werkelijkheid voor de kunsten aangebroken. Net als eerder in Brabant, waar de provinciale staten kunst en cultuur niet langer bij wetenschap en onderwijs onderbrachten, zet Schoof-1, ondanks een NSC-minister op Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Cultuur in het kopje ‘Cultuur, Sport en Vrije Tijd’. Dat blijkt uit de nieuwe indeling van de persberichtenservice van de overheid, die zojuist bekend werd gemaakt. 

Had ‘Cultuur’ voorheen een eigen persberichtenservice, nu vind het Kabinet, waarin de extreemrechtse PVV een belangrijke vinger in de pap heeft, Cultuur iets wat valt onder dingen die leuk zijn voor de mensen. Nu is het natuurlijk fijn dat men Cultuur ziet als iets dat leuk is voor de mensen, maar onze kunstinstellingen, de theaters, de musea, de orkesten, kunnen toch moeilijk als ‘vrijetijdsbesteding’ worden gekwalificeerd?

Of vindt het Kabinet dat zaken als onze taal, ons erfgoed, kortom, alles wat ons ‘ons’ maakt even belangrijk zijn als jeu-de-boulen? 

Tags:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands