Meteen naar de inhoud

Ster-actrice Sigrid ten Napel zegt “ja” tegen Koning Krump

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Ster-actrice Sigrid ten Napel is dit najaar in het theater te zien in de nieuwe voorstelling van het Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel): Koning KrumpKoning Krump is een adembenemend Shakespeareaans koningsdrama in een modern jasje dat ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te zien is in de Nederlandse schouwburgen. De nieuwe toneeltekst is van Jibbe Willems, in regie van Greg Nottrot. 

Naast geweldige acteurs als Mark Kraan, Marcel Osterop en Keja Klaasje Kwestro heeft nu ook Sigrid ten Napel haar medewerking aan Koning Krump toegezegd. Sigrid ten Napel (1993) is een van Nederlands populairste actrices van haar generatie. Ze werd twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf en kreeg bekendheid bij het grote publiek door haar rollen in o.a. Penoza, Overspel en Riphagen

In de voorstelling speelt Sigrid de rol van Kelania, de waanzinnige echtgenote van Koning Krump. Zij wil het land behoeden voor haar man en haar man behoeden voor zijn eigen machtswellust. Daarvoor gaat ze tot het uiterste en ver daar voorbij.  

Over Koning Krump

Tegen zijn verwachting wordt Krump (Mark Kraan) gekozen tot koning. Vanaf dat moment vreest hij dat zijn tegenstanders zijn kroon van zijn kop willen trekken en zijn kop van zijn romp. Hij wil dat de wereld van hem houdt en zijn macht koste wat het kost bewaken. 

Koning Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vier live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest.

Over Het NUT

Het NUT is het meest gastvrije gezelschap van Nederland. Sinds 2007 maakt het NUT onder leiding van artistiek leider Greg Nottrot voorstellingen op bijzondere locaties in de wijk, in de stad Utrecht en de rest van het land. De voorstellingen gaan over hoe de wereld van morgen eruit zou kunnen zien. Het NUT brengt 1001 perspectieven samen, omarmt de twijfel en maakt het complexe toegankelijk.

Koning Krump speelt van 3 okt t/m 14 nov 2024 in 11 schouwburgen in Nederland. Voor de complete speellijst, zie https://het-nut.nl/voorstellingen/koning_krump/ 

Credits

Tekst Jibbe Willems | Regie Greg Nottrot | Dramaturgie Jannet van Lange | Spel Mark Kraan, Marcel Osterop, Sigrid ten Napel, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Myrthe Huber, Charlie Bloem, Meike Derksen | Muziek en spel Viktor Griffioen e.a. | Kostuumontwerp Dieuweke van Reij | Scenografie en lichtontwerp Uri Rappaport | Creatief producent Juliska Retra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands