Ga naar de inhoud

Campagne #laathetdoeknietvallen verzamelt ruim 30.500 steunbetuigingen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een Cultureel Lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Neem een Cultureel Lidmaatschap.

Amsterdam, 8 oktober 2024 – De campagne “Laat het doek niet vallen” heeft met succes meer dan 30.500 steunbetuigingen verzameld van trouwe bezoekers. Dit initiatief werd gelanceerd door 59 leden van de NAPK (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten) die dreigen te moeten sluiten vanwege het gebrek aan meerjarige subsidies.

Campagneresultaten

De handtekeningen werden op 8 oktober aangeboden aan de cultuurwoordvoerders van verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer. Deze steunbetuiging toont de sterke betrokkenheid van het publiek bij het behoud van de diversiteit en levendigheid van de Nederlandse podiumkunsten.

De bedreiging voor de Nederlandse podiumkunsten

Vanaf 2025 staan 59 NAPK-leden voor een onzekere toekomst door budgettekorten bij het Fonds Podiumkunsten en in de culturele basisinfrastructuur. Deze financiële crisis bedreigt maar liefst 50% van de gezelschappen die de afgelopen jaren meerjarige ondersteuning hebben ontvangen.

Het mogelijke verlies van deze zorgvuldig opgebouwde organisaties vertegenwoordigt niet alleen kapitaalvernietiging, maar ook een significante klap voor het publiek dat sterke banden heeft opgebouwd met deze gezelschappen.

Een oproep tot actie

De getroffen gezelschappen roepen politici op om te voorkomen dat het doek valt voor deze vitale culturele instellingen. Om ervoor te zorgen dat het Nederlandse publiek kan blijven genieten van hun werk, is een extra budget van 10 miljoen euro per jaar nodig.

Over NAPK

De Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) is de branchevereniging voor professionele podiumkunstproducenten in Nederland.umkunsten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaView Author posts

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands