Ga naar de inhoud

Gezocht: nieuwe makers met ontregelende podiumkunsten: Open Call Delft Fringe Festival 2025, t/m 30 november 2024

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een Cultureel Lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Neem een Cultureel Lidmaatschap.

Delft, dinsdag 8 oktober, 2024 – De 14e editie van Delft Fringe Festival opent met een open callde deuren voor nieuwe makers. In 2025 zijn er 25 speelplekken te vullen op het festival. Met spannende, hilarische, ontroerende, verrassende, ontregelende en vernieuwende voorstellingen. Het festival laat zich graag verrassen door alle ongetemde talenten, artistieke experimenten en toffe nieuwe makers. Aanmelden kan t/m 30 november 2024. Het festival vindt plaats tussen 27 mei en 8 juni 2025.

Gedurfde keuzes

Delft Fringe Festival biedt nieuwe makers die zich artistiek willen ontwikkelen een plek om te werken aan hun carrière. De 25 speelplekken in 2025 worden gevuld met voorstellingen die het publiek weten te prikkelen, verleiden, verbazen, vermaken en/of ontroeren. Bij de selectie worden door Delft Fringe Festival gedurfde keuzes gemaakt, zowel qua onderwerp als genre. Al 14 jaar geeft het festival ruim baan aan makers die barrières en taboes doorbreken en zorgen voor sociale en intellectuele verschuivingen.

Vernieuwend en taboe doorbrekend

Sinds vorig jaar staat het genre ‘performance’ definitief op het programma van Delft Fringe Festival: “Makers laten zich niet meer definiëren – of beperken – tot alleen muziek of dans of cabaret, maar kijken hoe ze hun verhaal écht willen vertellen.” Daarnaast zie je veel autobiografisch werk, gebaseerd op persoonlijke ervaringen in combinatie met gedegen onderzoek, over onderwerpen als abortus, immigratie, gender, geaardheid, identiteit en het klimaat. 

Nieuw: Netwerk Ongekend Talent

Delft Fringe Festival zoekt in de selectie van de voorstellingen naar een evenwicht tussen afgestudeerde nieuwe makers, autodidacten en kunstvakstudenten. Hierin wordt het programmateam ondersteund door het nieuw opgezette Netwerk Ongekend Talent. Een raad van tipgevers dat bestaat uit kritische sparrings- en samenwerkingspartners uit het werkveld. Zoals castingsredacteurs, theaterprogrammeurs en talentontwikkelingscoaches uit het hele land en uit verschillende disciplines in de podiumkunsten.

Hoe werkt de aanmelding?

Delft Fringe Festival werkt met een open call, dit betekent dat makers tot en met 30 november 2024 de mogelijkheid hebben zich aan te melden voor het festival van 27 mei t/m 8 juni 2025. Dit kan online via www.delftfringefestival.nl. Het streven is om de selectie van makers die op het festival speelt in januari 2025 rond te hebben. 

Kijk voor meer informatie over de open call op de website van Delft Fringe Festival.

Over Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival is één van de belangrijkste en grootste podiumkunstenfestivals voor nieuwe makers in Nederland. Binnen Zuid-Holland is het zelfs het enige podiumkunstenfestival dat zich volledig richt op nieuw talent. Voorstellingen vinden plaats op tientallen onverwachte locaties, zoals een eeuwenoude molen, woonboot of voormalige sigarenfabriek. 

Het festival biedt nieuwe makers een plaats om op te treden, ervaring op te doen en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder theateragenten en scouts. Er wordt een publieksprijs uitgereikt, met flink veel aandacht tot gevolg. Daarnaast biedt de organisatie extra begeleiding in de ontwikkeling van de talenten.

Het Delft Fringe Festival is door Fonds Podiumkunsten als één van de zes nieuwe festivals opgenomen in hun meerjarenregeling 2025-2028.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.delftfringefestival.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaView Author posts

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands