Skip to content

'Elitist' Wijlre Castle collection preserved for Limburg under fierce protest from PVV

Na het ‘redden’ van het Limburgs Symfonie-Orkest en het veiligstellen van een budget voor de opera moest de PVV opnieuw op verkenning naar de grenzen van het eigen opportunisme. De al eerder uiteengevallen fractie was namelijk fel tegen het veiligstellen van de unieke particuliere kunstcollectie van Kasteel Wijlre, omdat deze verzameling van wereldvermaarde kunstwerken niet begrepen zou worden door gewone Limburgers. En nu heeft dus het CDA de Limburgse oppositie aan een meerderheid geholpen die voor het aankopen van kasteel en collectie is. Terwijl ze in juni bij de coalitieonderhandelingen nog hadden gezegd daar tegen te zijn.

Maar zo is het CDA. De PVV staat nu voor de keuze de als derwisjen draaiende partij uit de coalitie te stoten, of uitvoering te geven aan een meerderheidsbesluit.

Enfin. Weinig fris allemaal, en u kunt in de Limburgse pers de onverkwikkelingen volgen, maar de PVV zou er trots op kunnen zijn dat de unieke collectie niet naar een villa in Bahrein is verkocht, en nog gewoon in Limburg staat. Waar Hank en Inzjrid er gewoon van kunnen genieten.

Enhanced by Zemanta

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5€ / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18€ / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36€ / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)