Aller au contenu

Événements au musée d'Amsterdam - Mois d'avril 2023

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.
Naast een vaste collectiepresentatie aan de Amstel 51 en in Huis Willet-Holthuysen en wisselende tentoonstelling biedt het Amsterdam Museum een publieksprogramma aan. Op diverse locaties en voor een divers publiek. In april 2023 staan de volgende evenementen op de agenda. Kijk op www.amsterdammuseum.nl pour obtenir les dernières informations.

Tulp Festival in de tuin van Huis Willet-Holthuysen

Gehele maand april

Een keer per jaar, in de maand april, staat de tuin van het 17e-eeuwse grachtenpand Huis Willet-Holthuysen prachtig in bloei met onder andere historische tulpen. Tulpen die daadwerkelijk uit de tijd van het echtpaar Willet-Holthuysen komen. Het dubbele herenhuis aan de Herengracht heeft veel kamers met historische interieurs en er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl.
Datum: Maand april 2023
Tijd: Dagelijks van 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Huis Willet-Holthuysen (Herengracht 605, Amsterdam)
Toegang: Tickets via Tulp Festival

Paaseieren zoeken in Huis Willet-Holthuysen

9 en 10 april (paasweekend), 10:00 – 17:00 uur

Op eerste en tweede paasdag kunnen kinderen paaseieren zoeken op een unieke plek: een 17e-eeuws grachtenpand. Huis Willet-Holthuysen en zijn historische tuin aan de Herengracht biedt genoeg verstopplekken. Kinderen kunnen dit weekend ook mooie paascreaties maken en kleurplaten inkleuren onder begeleiding.
Terwijl de kinderen zich vermaken met Paasactiviteiten kunnen hun ouders en/of begeleiders hun ogen uitkijken in het 17e-eeuwse grachtenpand.
Het Paasprogramma is gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs. Kinderen hebben gratis toegang tot Huis Willet-Holthuysen.
Datum: Zaterdag 9 april en zondag 10 april 2023 (paasweekend)
Heure : 10:00 - 17:00
Locatie: Huis Willet-Holthuysen (Herengracht 605, Amsterdam)
Toegang: Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis entree.

Korte mini-expositie Nnelg in Studio Panorama in het Amsterdam Museum

16 april tot en met 29 april 2023

In samenwerking met de in Amsterdam Zuidoost geboren rapper Nnelg (voorheen bekend als Yung Nnelg) presenteert het Amsterdam Museum van 16 april tot en met 29 april een selectie werken die voortkomen uit zijn nieuwste album ‘Ik Zie Je’.
Voor zijn nieuwe album deed Nnelg onderzoek naar zijn Ghanese cultuur en roots, waarbij zelfacceptatie als thema centraal staat. Naast een album, vertaalde Nnelg dit ook naar de 13 dagen durende mini-tentoonstelling ‘Ik Zie Je’ in het Amsterdam Museum, waar Nnelg zijn eigen proces en persoonlijke groei in verschillende werken laat zien. Zo is er de one-piece only ‘Nnelg x ByBorre’ te zien. De jas, een eindproduct van een samenwerking tussen Nnelg en Byborre (ontwerper Borre Akkersdijk), waarin Adinkra symbolen uit de Ghanese Asante stam zijn verwerkt. Ook de stof waaruit de jas is vervaardigd wordt tentoongesteld, hier zie je duidelijk de postcodes 1103 – 1107 in terug die refereren naar Amsterdam Zuidoost, waar Nnelg opgroeide. Ook wordt de korte documentairevideo ‘Gye Nyame (Only God)’geregisseerd door Ashley Röttjers in de tentoonstelling getoond. De documentaire geeft visuele context aan de bijzondere samenwerking tussen Nnelg en Byborre. Aan de hand van het maakproces krijgt de kijker inzicht in de ideeën achter het maken van de stof voor de jas. Bram Romkes documenteerde een gedeelte van het maakproces van het schrijven van de nummers voor het album op Vlieland. Een selectie uit deze fotoserie is ook te zien in het Amsterdam Museum.

Studio Panorama

Het Amsterdam Museum huist, vanwege renovatie, sinds maart 2022 voor de komende jaren samen met Hermitage Amsterdam en Museum van de Geest in Amstel 51. In de Amsterdam-vleugel presenteert het museum tijdelijke wisseltentoonstellingen en de vaste collectie opstelling Panorama Amsterdam. In het hart van deze laatstgenoemde presentatie bevindt zich een platform waar hedendaagse makers, kunstenaars, artiesten en collectieven uitgenodigd worden om in dialoog te gaan met de collectie van Amsterdam, door hun eigen werk of projecten tijdelijk te presenteren, onder de noemer Studio Panorama. Waaronder nu Nnelg.
Datum: 16 april tot en met 29 april 2023
Tijd: Dagelijks van 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51)
image image

Thread : Naald en draad als matchmaker?

Zaterdag 29 april 2023, 14:00 – 17:00 uur

Samen met modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling Continue This Thread. In de tentoonstelling staat de kracht van handwerktechnieken centraal. Bij de tentoonstelling worden verschillende evenementen georganiseerd die aanhaken op de thematiek van de tentoonstelling.

Thread : Naald en draad als matchmaker?

Wereldwijd komen mensen samen om te handwerken. Niet alleen voor het uitwisselen van roddels en nieuwtjes, maar ook voor therapeutische gesprekken of om te borduren voor geliefdes. In Thread : Naald en draad als matchmaker? onderzoeken we hoe handwerk mensen dichter tot elkaar brengt. Vind je match op 29 april, of neem een potentiële mee, en leer meer over hoe (groeps)relaties worden ontdekt en onderhouden door handwerk. Leer hoe borduursels op gebedskleden zouden zorgen voor geluk in de liefde. En volg de workshop waar je naar elkaar toe kan breien (of misschien wel een derde laat aanhaken)?
Datum: Zaterdag 29 april 2023
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Locatie: Amsterdam Museum (Amstel 51)
Toegang: Tickets kosten 10 euro en kunnen worden besteld via amsterdammuseum.nl
image

New Narratives tour met Ellen Brudet

Zondag 30 april, 11:30 – 12:30 uur

In de serie New Narratives vraagt het Amsterdam Museum een gastrondleider van buiten het museum om vanuit eigen perspectief te reflecteren op de presentaties en collectie van het Amsterdam Museum. Welke verhalen worden in het museum verteld, welke verhalen zijn niet zichtbaar en welke verhalen zouden moeten worden toegevoegd? Op zondag 30 april neem Ellen Brudet bezoekers van het Amsterdam Museum aan de Amstel mee in de vaste collectiepresentatie Panorama Amsterdam.
Ellen Brudet is bedenker en eigenaar van Colourful Goodies, een onderneming waarmee ze meer diversiteit brengt in speelgoed en verhalen. Zo verkoopt ze poppen met verschillende huidskleuren, met een huidaandoening of die een weerspiegeling zijn van personen met een beperking. Poppen waar ieder kind zich in kan herkennen: “Wij willen dat alle kinderen weten dat ze prachtig zijn zoals ze zijn en doen meer dan ons best om dit te normaliseren”
Datum: Zondag 30 april 2023
Heure : 11h30 - 12h30
Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, gebouw Hermitage)
Entrée : la participation est gratuite sur présentation d'un billet d'entrée au musée en cours de validité. Il y a de la place pour 15 personnes. Tu peux t'inscrire sur le site du musée d'Amsterdam.
Voertaal: Nederlands

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais