Aller au contenu

Een gigantische waterreus, ’s werelds grootste tol en vrolijke fietsacrobatiek op Porto Circolo 2024

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Straattheaterfestival in Tilburgse Piushaven gaat bijna van start

Festival Circolo presenteert met trots de tweede editie van Porto Circolo, het gratis straattheaterfestival dat plaatsvindt tijdens de Tilburgse Kermis. Op zaterdag 20 juli en zondag 21 juli wordt de Piushaven in Tilburg omgetoverd tot een bruisend podium voor circus, dans en theater, geschikt voor jong en oud. Gedurende het hele weekend kunnen bezoekers genieten van spectaculaire acts aan én op het water, variërend van verbluffende acrobatiek tot absurdistische straatkunst.

Een reus in de Piushaven

Tijdens de Tilburgse kermis is het niet alleen het reuzenrad dat ver boven de mensen uittorent. In de Piushaven verrijst namelijk een metershoge reus uit het water die daarna door de haven zwerft. Dit kleurrijke beest is onderdeel van Autin Dance Theatre’s voorstelling Out of the Deep Blue. Deze indrukwekkende productie, die al duizenden harten wereldwijd heeft veroverd, doet nu de Tilburgse haven aan. De voorstelling volgt de ontmoeting tussen een mysterieuze reus en een dapper meisje, die samen een betoverende reis beginnen waarin ze leren hun verschillen te overbruggen en samen te leven. Deze voorstelling combineert hedendaags danstheater, meesterlijk poppenspel en een prachtig klankenlandschap tot een onvergetelijke beleving. En misschien nog wel het knapste van alles, is hoe Out of the Deep Blue complexe thema’s zoals de klimaatcrisis en biodiversiteit naar de leefwereld van kinderen brengt. 

Doldraaien

Daarnaast presenteert Porto Circolo een programma gevuld met absurdistische kantoormannetjes, sensuele dans, houten mensfiguren en vrolijke fietsacrobatiek. Een van de absolute must-sees is POI van Cia D’es Tro. Een heerlijke voorstelling rondom tolspel met een Mediterrane twist. Guillem Vizcaíno neemt het publiek mee in een wereld vol spel en plezier met een vleugje Spaanse charme. Met een muziek, humor en een selectie aan tollen draait hij je dol op de best mogelijke manier met als spektakelstuk een van ‘s werelds grootste tollen van 45 kg, gelanceerd met een touw van meer dan 15 meter. Met POI beleef je een unieke, speelse voorstelling die tolspelen en circus op een heerlijk eigenzinnige manier combineert. Ook leuk: dit is de allereerste keer dat de voorstelling wordt gespeeld in Nederland.

Waterkoninginnen

Het spektakel bevindt zich bij Porto Circolo niet alleen op het droge. De meeslepende voorstelling Waterqueens van Boost Producties vertelt de mythe van drie getalenteerde vrouwen met broze onderlinge verhoudingen, doordrenkt met intense wrok en jaloezie. Hun zoektocht naar gezamenlijkheid en verbinding komt middenin de Piushaven tot leven op het water. Deze voorstelling, die de grenzen verkent tussen bewegingstheater, circus, dans en beeldende kunst, is een magische ontdekkingsreis naar vrouwelijke kracht, verbondenheid en tolerantie.

Rode draad

Het is de tweede keer dat Porto Circolo plaatsvindt in de Tilburgse haven. Met het festival, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Tilburg, wordt de verbinding gelegd tussen de Tilburgse Kermis en andere evenementen en locaties in de stad. De rode draad die dit jaar door het programma van Porto Circolo loopt, is de diepe verbinding tussen mens en natuur. Tegen het natuurlijke decor van de Piushaven bieden acrobatische hoogstandjes, poëtische dans en hilarisch straattheater een kijk in de relatie tot onze (menselijke) natuur. Een diepzinnige kern gedipt in een smaakvol circusjasje, heerlijk om met de hele familie te beleven en ook om daarna nog eens fijn te herkauwen.

Informations pratiques

Porto Circolo vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 juli aan de Piushaven in Tilburg. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma van Porto Circolo 2024 is nu te vinden op www.festivalcircolo.nl/porto-circolo/.

Étiquettes:

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais