Meteen naar de inhoud

Tirza is Nederlandse Oscar-inzending

Tirza van Rudolf van den Berg naar de gelijknamige roman van Arnon Grunberg is gekozen als de film die naar Los Angeles gestuurd zal worden als Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie beste buitenlandse film. Holland Film heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Gijs Scholten van Aschat speelt in dit grimmige drama een man die na een mislukt huwelijk radeloos door het Afrikaanse Namibië zwerft op zoek naar zijn laatste houvast, zijn verdwenen lievelingsdochter (Sylvia Hoeks). Rudolf van den Berg heeft meerdere hooggewaardeerde boekverfilmingen op zijn naam staan, waaronder De avonden (Gouden Kalf beste film 1990).

Het zag er lang naar uit dat de selectiecommissie bij het aanwijzen van een Oscar-kandidaat dit jaar voor een moeilijke keus zou komen te staan. Er was het afgelopen seizoen nog geen echte favoriet boven komen drijven. Maar met Tirza, die nog door weinigen is gezien, is er nu toch een film die hopelijk genoeg indruk zal maken op de leden van de Amerikaanse Academy of Motion Pictures.

Tirza is op 22 september de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en wordt op 30 september uitgebracht in de bioscoop. (Leo Bankersen)

1 reactie op “Tirza is Nederlandse Oscar-inzending”

Reacties zijn gesloten.

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands