Tirza van Rudolf van den Berg naar de gelijknamige roman van Arnon Grunberg is gekozen als de die naar Los Angeles gestuurd zal worden als Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie beste buitenlandse film. Holland Film heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Gijs Scholten van Aschat speelt in dit grimmige drama een man die na een mislukt huwelijk radeloos door het Afrikaanse Namibië zwerft op zoek naar zijn laatste houvast, zijn verdwenen lievelingsdochter (Sylvia Hoeks). Rudolf van den Berg heeft meerdere hooggewaardeerde boekverfilmingen op zijn naam staan, waaronder De avonden ( beste film 1990).

Het zag er lang naar uit dat de selectiecommissie bij het aanwijzen van een -kandidaat dit jaar voor een moeilijke keus zou komen te staan. Er was het afgelopen seizoen nog geen echte favoriet boven komen drijven. Maar met Tirza, die nog door weinigen is gezien, is er nu toch een film die hopelijk genoeg indruk zal maken op de van de Amerikaanse Academy of Motion Pictures.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Tirza is op 22 september de openingsfilm van het Nederlands Film en wordt op 30 september uitgebracht in de . (Leo Bankersen)

Foto bovenaan:

1 reactie op “Tirza is Nederlandse Oscar-inzending”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top