Ze hebben het onderzocht. En het blijkt dus waar. Ook op het podium kun je duurzame lampen gebruiken.  En dat bespaart energie. Of we daardoor meteen ook van die idiote wraakbezuiniging van het kabinet afkomen, is nog de vraag. want 200.000.000 euro is best veel spaarlampen. Maar het begin is er. Uit het persbericht van de Vereniging van Podiumtechnologie:
Met duurzame podiumbelichting zijn significante energiebesparingen te realiseren. Uit het duurzaamheidsonderzoek dat de afgelopen maanden in opdracht van de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) is verricht, blijkt dat in sommige toepassingen de LED –lampen bij wit licht een zeven keer zo hoog rendement behalen als de conventionele armaturen. Bij gekleurd licht zal het relatieve rendement van duurzame belichting zelfs nog groter zijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat het voor de appreciatie van het publiek niet uitmaakt of een dansvoorstelling met duurzame of conventionele armaturen wordt belicht. Het onderzoek werd geleid door een groep gerenommeerde theatertechnici, lichtontwerpers, regisseurs en decorontwerpers.
Alle onderzoeksresultaten worden maandag 6 december bekend gemaakt tijdens het symposium Duurzaamheid on Stage! in Zwolle, georganiseerd door de VPT.
Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Scroll naar top