Fred de Graaf

De VVD fractie in de Eerste Kamer dreigt de door het CDA-VVD-PVV kabinet voorgestelde verhoging van de BTW op kaartjes voor podiumkunsten op de lange baan te schuiven. Dat meldt het Nederlands Dagblad vandaag. Volgens Geassocieerde Pers Dienst-redacteur Laurens Kok blijkt dat uit de woorden van de fractieleider van de VVD in die kamer, Fred de Graaf. We citeren:

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Waarnemend VVD-fractievoorzitter Fred de Graaf bevestigt dat hij de BTW-verhoging in zijn betoog zal aansnijden, maar wil nog niet vooruitlopen op zijn standpunt. ,,Anders ontstaat er nu al discussie over. Dat is politiek niet handig. Ik houd mijn kruit nog even droog’, aldus De Graaf, in het dagelijks leven burgemeester van Apeldoorn.
Bronnen in de VVD bevestigen dat er druk wordt gezocht naar een manier om de BTW-verhoging (van zes naar negentien procent) op de lange baan te schuiven.

De BTW-verhoging komt dinsdag 7 december 2010 aan de orde in de eerste kamer, bij de behandeling van het belastingplan van het Kabinet Wilders-Ritte-Verhagen.  De VVD-fractie in de eerste kamer zoekt nog naar een mogelijkheid om de door het kabinet verwachte opbrengst van 90 miljoen euro van het omstreden plan elders weg te halen.

Bron : Nederlands Dagblad

Foto bovenaan:
Scroll naar top