Meteen naar de inhoud

The umpire strikes back: Raad voor Cultuur ontkent inzet van ‘kaasschaaf’

Studentenprotest Malieveld Den Haag

Image by FaceMePLS via Flickr

Wij van cultuurpers hebben het woord kaasschaaf niet gebruikt, dus het gaat niet over ons, maar toch. Vandaag reageert de Raad voor Cultuur  tamelijk pissig op de vele negatieve reacties op het vorige week uitgebrachte advies.  Natuurlijk is het ook soort van jammer dat de Raad een advies moet uitbrengen waar die zelf helemaal niet achter staat, en vervolgens de hele sector over zich heen krijgt. En dit was nog maar een algemeen advies. De echte kaalslag komt pas in het najaar, wanneer Halbe Zijlstra het raadsadvies gaat uitvoeren.

Enfin: de rapen zijn gaar omdat de druiven zuur zijn voor de Raad voor Cultuur. Ze hadden ook de pijp aan maarten kunnen geven en de handdoek in de ring kunnen gooien, maar deze opeenhoping van oudhollandse gezegden zou – in de ogen van velen – de zaak alleen maar erger maken. Dan zou Halbe Zijlstra immers zelf kunnen gaan hakken en snijden, en dat kan met deze Death Metal-fan alleen maar uitdraaien op een nog groter bloedbad dan we nu krijgen.

Enfin lees de raadsreactie hier en bepaal zelf of hier sprake is van een kaasschaaf, een snijbonenmolen,  een rasp of een foodprocessor. Wij houden het op een graafmachine.

Huh, hoezo kaaschaaf?!

Reacties zijn gesloten.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur