Studentenprotest Malieveld Den Haag
Image by FaceMePLS via Flickr

Wij van cultuurpers hebben het woord kaasschaaf niet gebruikt, dus het gaat niet over ons, maar toch. Vandaag reageert de   tamelijk pissig op de vele negatieve reacties op het vorige week uitgebrachte advies.  Natuurlijk is het ook soort van jammer dat de Raad een advies moet uitbrengen waar die zelf helemaal niet achter staat, en vervolgens de hele sector over zich heen krijgt. En dit was nog maar een algemeen advies. De echte komt pas in het najaar, wanneer Halbe Zijlstra het raadsadvies gaat uitvoeren.

Enfin: de rapen zijn gaar omdat de druiven zuur zijn voor de Raad voor Cultuur. Ze hadden ook de pijp aan maarten kunnen geven en de handdoek in de ring kunnen gooien, maar deze opeenhoping van oudhollandse gezegden zou – in de ogen van velen – de zaak alleen maar erger maken. Dan zou immers zelf kunnen gaan hakken en snijden, en dat kan met deze Death Metal-fan alleen maar uitdraaien op een nog groter bloedbad dan we nu krijgen.

Enfin lees de raadsreactie hier en bepaal zelf of hier sprake is van een kaasschaaf, een snijbonenmolen,  een rasp of een foodprocessor. Wij houden het op een graafmachine.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Huh, hoezo kaaschaaf?!

Foto bovenaan:

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top