Nederlands Bakkerijmuseum kreeg ooit ook

Cultuursector krijgt al in 2012 klappen: 100 miljoen

(..) Al in 2012 wordt zeker 100 miljoen bezuinigd op cultuur en erfgoed. Niet door Halbe Zijlstra, staatssecretaris van cultuur, maar door gemeenten en provincies. (..)
De stad [Eindhoven] bezuinigt vanaf volgend jaar een half miljoen euro op de cultuursector.
Dat is een schijntje vergeleken bij , waar de kunsten in 2012 35 miljoen moeten inleveren. Of bij Almere, waar in 2012 ruim zeven miljoen minder te besteden is. In Apeldoorn en Arnhem is de schade met drie miljoen ook aanzienlijk.
Den Haag en Almere, de koplopers in bezuinigingen, zijn steden waar de PVV deel uitmaakt van het stadsbestuur. Dat lijkt de omvang van de bezuinigingen in die steden te verklaren. (..)
De provincie Noord-Brabant legt zijn kunstenaars en bibliotheken per 2012 een bezuiniging op van ruim 15 miljoen. Het plan is daar dat in 2015 nog maar een derde van het cultuurbudget van 2010 wordt uitgegeven. (..)
Ongeveer een derde van de gemeenten laat de cultuursector zoveel mogelijk ongemoeid. Dat is een keuze die weinig verband lijkt te houden met de politieke samenstelling van het bestuur. (..)

Bron: Trouw   19 nov 11

Hoop voor Tropenmuseum

Een maand geleden maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend eind 2012 de totale subsidie van twintig miljoen euro aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) te stoppen. Het Tropenmuseum valt onder dit instituut en het ministerie wil dat er geen geld voor ontwikkelings-hulp meer via het instituut naar het vloeit. (..)
Het Tropeninstituut vreest dat deze bezuiniging [50% van de bijdrage door MinBuZa] niet alleen het onderzoeksinstituut, maar ook het museum, de en het zullen raken. (..) De subsidie is bijna de helft van de totale jaarbegroting van het KIT. (..)
Volgens staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur moet het museum dan losgekoppeld worden van het KIT. Als zelfstandig museum zou het Tropenmuseum vervolgens eventueel in aanmerking kunnen komen voor subsidie van het ministerie van Cultuur. (..)

Bron: Historiek.net    19 nov 11

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Medemblik – Raad wil zekerheid Bakkerijmuseum

(..) De gemeenteraad vindt dat Medemblik 150.000 euro subsidie aan het museum moet verstrekken. Dit bedrag was eerder door de raad op een ’wensenlijst’ gezet. B en W hadden het niet opgenomen in de begroting, zodat het museum nog steeds in onzekerheid verkeert. Nu wil de raad uiterlijk 1 januari een voorstel zien over steun aan het Bakkerijmuseum. (..)

Bron: NoordHollands Dagblad    18 nov 11

Foto bovenaan:
Nederlands Bakkerijmuseum kreeg ooit ook steun
Scroll naar top