We hebben een eerste reactie binnen van het ministerie op een bezwaar van een weg te bezuinigen instelling. In dit geval het Nederlands Muziek Instituut. Ambtenaar producten en diensten van het minsterie, passend drs Spijker genaamd, veegt het bezwaar van tafel, maar we hebben wel wat vragen bij de precieze juridische indekking van het geheel. En we zijn zelf natuurlijk maar een stelletje domme kunstjournalisten.

Enfin: we zoeken hulp. Iemand die kan vertellen of deze brief klopt of dat het een dichte wolk rookgordijn is, een poging van de stas om alle voor eens en voor altijd weg te kunnen wuiven. Ondat niemand het nog snapt.

Zelf hebben we het gevoel dat het om één bepaalde zinsnede gaat: volgens de wet mag een subsidietoekenning tijdens de looptijd worden veranderd of teruggedraaid, als daarvoor ernstige redenen zijn aan te wijzen. Maar dan komt-ie. Een aangekondigde stelselwijziging zou een reden kunnen zijn, maar de twist gaat er dus over of die wijziging in de subsidierelatie dan pas in mag gaan bij de stelselwijziging, of al mag ingaan bij een aangekondigde stelselwijziging.

We hebben een plaatje.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:
De bewuste passage, die volgens ons gevoel kwetsbaarheid van ministerie aantoont

Er staat nog meer in, maar dat omschrijven we vooral als zieligdoenerij van het ministerie, dat verwijst naar de beroerde financiële toestand waarin het land zich bevindt. Immers: dat mag nooit een reden zijn om de wet naar je hand te zetten.

We hebben dus hulp nodig! De de brief is bijgevoegd, en laat ons weten wat ervan klopt, welk juridisch mijnenveld wordt betreden en wat de kansen voor andere instellingen gaan zijn.

https://cultureelpersbureau.nl//wp-content/uploads/2011/11/beslissing-op-bezwaar-nederlands-muziek-instituut.pdf

Foto bovenaan:
De bewuste passage, die volgens ons gevoel kwetsbaarheid van ministerie aantoont
Scroll naar top