Verheugend nieuws uit de wereld van Kerst-pakketten. 1/3 van de ondervraagden geeft aan wel een culturele belevenis in het kerstpakket te willen aantreffen, want men heeft minder vaak een culturele actviteit bezocht dan men zou willen: 43% vanwege de en 35% uit tijdgebrek. Ondervraagden gaven aan vaker te zullen gaan als men korting zou krijgen.

De voorgenomen fusie van het Groninger Stripmuseum en het boeken-Museum Meermanno in is voorlopig van de baan. Het Stripmuseum ontvangt te weinig duidelijkheid van het ministerie en van Meermanno om zo’n grote stap te kunnen nemen. Het museum dat in 2014 moet verhuizen, overweegt een plaatsje te zoeken in het nieuw te bouwen Groninger Forum.

Nu zowel het ministerie als de provincie Gelderland geen willen steken in museum-park Orientalis zal het per 1 januari a.s. sluiten. Het bouwvallige museum-park dat 100 jaar geleden werd gesticht als devotie-park voor katholieken die niet naar Rome of Jerusalem konden reizen, slaagde er ook niet in zelf €2 miljoen op te halen via sponsoring. Einde verhaal, al wil de eigenaar, de Heilig Land Stichting, het nog niet opgeven.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Het museum voor de natuur-wetenschappen, het Boerhaave Museum in , wist – net op de valreep van 2011 – ook nog eens €1,28 ton op te halen met een benefiet-veiling, en zó de 17,5% eigen inkomsten-norm te halen. Het museum meldt een toestroom van culturele , donateurs en sponsors.

Dat de -voorzieningen in heel Nederland achteruit gaan, was al langer duidelijk. In Nijmegen-West zal binnenkort geen enkele bibliotheek meer beschikbaar zijn voor de 30 duizend bewoners van dit stads-deel. In totaal verdwijnen in Nijmegen meer dan de helft van de wijk-filialen dankzij een bezuiniging van 12%. tel uit je winst ..

Foto bovenaan:
Scroll naar top