VVD krijgt gelijk: schouwburg twee dagen dicht

Er waren nogal wat VVD’ers boos op ons, omdat we vorig jaar de Rotterdamse wethouder van Cultuur betrapten op een dommigheidje: ze stelde dat culturele instellingen doordeweeks helemaal niet open hoefden, omdat hardwerkende mensen toch alleen maar in het weekend tijd hadden voor kunst. Daarmee vlakte ze scholen, toeristen, ouden van dagen en deeltijdwerkers uit van de mogelijjheid om op hun eigen tijd van kunst te genieten, en sloot ze dus ook de mogelijkheid af van kunstinstellingen om op een normale manier aan publiekswerving te doen.

Iedereen sprak er schande van, en lachte er zelfs om.

Maar inmiddels heeft de werkelijkheid de lachers ingehaald. Vandaag zijn de bezuinigingen op de Rotterdamse Cultuursector gepresenteerd, en die pakken erg uit. Van de grote steden pakt Rotterdam de kunsten het hardst aan. Gevolg is dat in ieder geval de Rotterdamse Schouwburg vanaf nu twee dagen per week gesloten zal zijn.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/05-09-2012/bijltjesdag-voor-rotterdamse-cultuursector

De bezuinigingen op een rijtje:

https://cultureelpersbureau.nl//wp-content/uploads/2012/09/Bijlage-2-alfabetisch-overzicht-DEF.pdf

Scroll naar top