Er waren nogal wat ’ers boos op ons, omdat we vorig jaar de Rotterdamse wethouder van Cultuur betrapten op een dommigheidje: ze stelde dat culturele instellingen doordeweeks helemaal niet open hoefden, omdat hardwerkende mensen toch alleen maar in het weekend tijd hadden voor . Daarmee vlakte ze scholen, toeristen, ouden van dagen en deeltijdwerkers uit van de mogelijjheid om op hun eigen tijd van kunst te genieten, en sloot ze dus ook de mogelijkheid af van kunstinstellingen om op een normale manier aan publiekswerving te doen.

Iedereen sprak er schande van, en lachte er zelfs om.

Maar inmiddels heeft de werkelijkheid de lachers ingehaald. Vandaag zijn de op de Rotterdamse Cultuursector gepresenteerd, en die pakken erg uit. Van de grote steden pakt de kunsten het hardst aan. Gevolg is dat in ieder geval de vanaf nu twee dagen per week gesloten zal zijn.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/05-09-2012/bijltjesdag-voor-rotterdamse-cultuursector

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

De bezuinigingen op een rijtje:

https://cultureelpersbureau.nl//wp-content/uploads/2012/09/Bijlage-2-alfabetisch-overzicht-DEF.pdf

Foto bovenaan:
Scroll naar top