Meteen naar de inhoud

Afgewezen om een gemiste regelomhaal?

Onrust in poëzieland. Door een fout 'onduidelijkheid' in de website van de Nationale Turing Gedichtenwedstrijd zijn enkele honderden gedichten waarschijnlijk om verkeerde redenen uit de competitie verdwenen. Alexis de Roode, zelf al meerder malen in de prijzen gevallen, kaartte de zaak aan via facebook. Zijn gedicht 'Maandagochtend' bleek – eenmaal in het systeem – geen gedicht meer, maar een stuk proza, zonder de regelafbrekingen die bij een gedicht horen.

het gedicht ...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur