Het is feest in Europa. En een beetje hier. Europa verhoogt de uitgaven voor cultuur. Met minder dan eerst de bedoeling was, maar toch. Opstekertje voor het nieuwe jaar. Wel een waarschuwing: je hebt drie man personeel nodig om een aanvraag in goede banen te leiden.

We geven maar gewoon even het hele persbericht.

De afgelopen twee weken heeft de Europese Commisie de eerste oproepen van het Creative Europe Programma (2014-2020) gepubliceerd: vier voor het subprogramma Cultuur en dertien voor het subprogramma MEDIA (audiovisuele sector).

Met een budget van bijna €1,46 miljard euro voor de komende zeven jaar (9% meer dan de huidige programma’s) biedt Creative Europe bioscopen, televisie, cultuur, muziek, podiumkunst, erfgoed en aanverwante sectoren de mogelijkheid om internationale zichtbaarheid in Europa en daarbuiten te vergroten. Het nieuwe subsidieprogramma is formeel een feit  op 21 december 2013.

Binnen het subprogramma Cultuur zijn vier programmalijnen waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend. Voor alle acties staat nu een oproep open, met een deadline in maart 2014:

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login