370 miljoen kostte de verbouwing van het Rijksmuseum. Op een ton na. 5,5 miljoen minder dan de laatste raming uit 2010. Die weer het bijna het vierdubbele was van de oorspronkelijke begroting, die nog uitging van 134 miljoen. Maar dat was voor de crisis over die trappen en die fietsroute, en voor er allerlei bouwbedrijven failliet gingen, en voor de hele boel hoe dan ook in het honderd dreigde te lopen.

Blij me? Natuurlijk. Was lastig geweest als het Rijksmuseum nog weer duurder was geworden dan die raming uit 2010. Toen was het overzicht er wel, toen werd er gebouwd. En nu stromen de toeristen weer toe. 2,8 miljoen bezoekers in het openingsjaar. Die niet alleen een ticket hebben gekocht (20 miljoen), maar ook naar de hoeren zijn geweest, bier hebben gedronken, wiet ingekocht, naar het Van Gogh en het Stedelijk zijn geweest, gegeten hebben en een fiets hebben gehuurd. Dan is die 370 miljoen natuurlijk zo terugverdiend, vertelt minister Bussemaker in het financiële eindrapport over de verbouwing.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Klinkt als goed nieuws.

 

 

 

2 REACTIES

Comments are closed.