Meteen naar de inhoud

Amy Tan en de zweep

Amy Tan – te gast bij het John Adams Institute in Amsterdam – introduceerde deze week zelf haar nieuwe boek bij het Nederlandse publiek: Vallei van verwondering. Ze hield in de Amstelkerk een zeer persoonlijke lezing over het moeilijke leven van haar moeder en grootmoeder in het antieke China van voor de grote roerganger Mao.

Het decor: begin twintigste eeuw wordt in Shanghai een meisjespuber van veertien door haar Amerikaans-Chinese ouders ondergebracht in een milieu van ‘maagdelijke courtisanes’. Ze weigert zich neer te leggen bij de Chinese sociale verwachtingen en ideeën over het lot, en groeit uit tot een zeer gewiekste zakenvrouw.

Prostitutie, misbruik, speuren naar identiteit, en de schrijfster als ‘dominatrix’ in een uiterst polulaire Amerikaanse rockband. Dat waren de ingrediënten van Amy Tans lezing.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur