5 redenen om nu korte films te komen kijken in Rotterdam

Dit verhaal lees je gratis. Als je lid word, lees je meer, en kunnen wij overleven.
Instituut lidmaatschap
180 euro per jaar
Speciaal voor organisaties, bedrijven en instituten die hun lidmaatschap willen delen met hun personeel en medewerkers.
Deel inlog en adres met maximaal 10 medewerkers
25% korting op advertenties en advertorials
1 stem in de Algemene Ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Persoonlijk Jaarlidmaatschap (automatisch verlengen)
40 euro per jaar.
Voor natuurlijke personen en zzp'ers.
25% korting op advertenties en advertorials
Stemrecht in de algemene ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Maandkaart (automatisch verlengen)
4€ / maand
Voor natuurlijke personen en ZZP'ers.
Géén stemrecht in de Algemene Ledenvergadering
Bijna alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Persoonlijk Jaarlidmaatschap (handmatig verlengen)
50 euro per jaar
Voor natuurlijke personen en ZZP'ers
25% korting op advertenties en advertorials
Stemrecht in de algemene ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur

We schrijven dag 6 van het IFFR en maken een tussenstand op. In de stortvloed van films vallen de korte films (1 tot 60 minuten) altijd een beetje weg in de aandacht. Dat is jammer, want er valt veel te ontdekken binnen dit format. We sommen voor u op.

1 – Het IFFR is het festival met een van de beste programmeringen voor korte films. Binnen filmkringen staat het hoog aangeschreven vanwege de brede en goede selectie. Er zijn weinige festivals die zoveel aandacht geven aan korte films.

2 – Met korte films kun je experimenteren. Dit geldt zowel voor de maker als voor de kijker. De maker zit niet vast aan een heel verhaal dat verteld hoeft te worden. Dat geeft veel meer vrijheid om te spelen met het medium film en om visuele puns te laten zien. De kijker hoeft zich niet te committeren aan een lange film. In het ergste geval moet je een paar minuten wachten op iets dat je leuker of beter vindt.

3 – Bijna alle filmmakers beginnen met korte films. U kunt later zeggen dat u bij de eerste film van de volgende Scorsese was. Er zijn veel filmmakers aanwezig op het festival, dus met een beetje geluk kunt u later ook zeggen dat u nog gesproken heeft met de nieuwe Scorsese. Of haar/hem een vraag hebt gesteld.

4 – U kunt veel films ook wel online vinden, maar niets is uiteindelijk beter dan geconcentreerd kijken naar een groot doek, zonder sociale media die afleiden. Ook kijk je anders als er een context is voor de films. Sommige films versterken elkaar of becommentarieren elkaar. Het geheel is vaak meer dan de som der delen.

5 – Vandaag is uw laatste kans. Het reguliere kortfilm programma eindigt vandaag, hoewel er zaterdag nog 2 marathonsessies zijn. Er is een prachtig treinstation in Rotterdam, dus laat de afstand u niet weerhouden.

Dit verhaal lees je gratis. Beloon het met een kleine donatie.

help mee

Bedrag
Persoonlijke informatie