De Officiële Nominaties voor de eerste Dansfoto van het Jaar-verkiezing zijn bekend. Van 43 inzendingen stelden  (choreograaf) en Thomas Cott ( American Dance ) een top 6 samen. Een betere voor een voorselectie konden we niet bedenken. Nu zijn we benieuwd naar jouw stem.

De Dansfoto van het Jaar-verkiezing zet dansfotografen en hun werk in de spotlight. Want dansfotografie is een vak apart en verdient een eigen prijs. Vooral in een digitaal tijdperk waarin foto’s en afbeeldingen het dagelijks leven bepalen.

Twee kenners zijn gevraagd een eerste selectie te maken van deelnemende foto’s. Choreograaf Hans van Manen maakte 20 jaar lang furore als fotograaf, Thomas Cott is Senior Director of & Creative Content bij het dansgezelschap mede beroemd vanwege haar dansfotografie: het Alvin Ailey American Dance Theater in . Hun voorselectie leverde de volgende top 6 op.

> Bekijk de genomineerden voor de Dansfoto van het Jaar 2014

Je kunt t/m 31 januari stemmen op de officieel genomineerden. In februari zijn de winnaars bekend.

De Dansfoto van het Jaar is een initiatief van Proz Media in samenwerking met het Cultureel Persbureau. De verkiezing loopt gelijktijdig met de Danspublieksprijs 2014.

Foto bovenaan:
Scroll naar top