Nathaniël Mellors is een van de grappigste kunstenaars van wie werk is te zien op Art Rotterdam. Geen bewegend schilderij, geen grofkorrelige vloeistofdia’s en ook geen Arnoud Mik: Mellors laatste werk: The Sophisticated Neanderthal Interview, is goed geacteerde comedy over een serieus intellectueel onderwerp: de kunstwereld.  Voortbordurend op de ontdekking dat de Neanderthalers helemaal niet de primitieve knuppelzwaaiende losers waren waar we ze lang voor hielden, krijgt hier een hedendaagse interviewer van een eigenzinnige Neanderthaler te horen dat Sporgo het helemaal is in de kunst, en dat je het gevaar loopt uit de scene (E-den) gelazerd te worden als niet Sprogo genoeg bent.

Mellors heeft humor, en dat zie je dus ook al aan de installatie elders in de Van Nelle Fabriek, waar dezelfde Neanderthaler als pop nog wat oneliners de wereld in smijt. Niet heel erg Sporgo, maar wel leuk.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Goed om te weten
Projections/Galerie Stigter