Meteen naar de inhoud

De Neanderthalers wisten best een hoop van kunst

Nathaniël Mellors is een van de grappigste kunstenaars van wie werk is te zien op Art Rotterdam. Geen bewegend schilderij, geen grofkorrelige vloeistofdia’s en ook geen Arnoud Mik: Mellors laatste werk: The Sophisticated Neanderthal Interview, is goed geacteerde comedy over een serieus intellectueel onderwerp: de kunstwereld.  Voortbordurend op de ontdekking dat de Neanderthalers helemaal niet de primitieve knuppelzwaaiende losers waren waar we ze lang voor hielden, krijgt hier een hedendaagse interviewer van een eigenzinnige Neanderthaler te horen dat Sporgo het helemaal is in de kunst, en dat je het gevaar loopt uit de scene (E-den) gelazerd te worden als niet Sprogo genoeg bent.

http://vimeo.com/84330225

Mellors heeft humor, en dat zie je dus ook al aan de installatie elders in de Van Nelle Fabriek, waar dezelfde Neanderthaler als pop nog wat oneliners de wereld in smijt. Niet heel erg Sporgo, maar wel leuk.

Goed om te weten
Projections/Galerie Stigter

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur