De minister was erbij. Natuurlijk omdat Introdans een belangrijk gezelschap is, maar het was mooi meegenomen dat er bij deze avond met drie wereldpremières ook twee prijzen konden worden uitgereikt. En dat dat dan een ministerieel tintje kreeg. Trots op.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Roel Voorintholt, artistiek leider van Introdans was door het publiek verkozen als winnaar van de Oeuvreprijs voor zijn werk met het internationaal vermaarde dansgezelschap.

Merel Janssen, vast lid van het ensemble van Introdans voor de Jeugd, was daarnaast verkozen tot fovoriete danser bij het publiek. Ruim 1600 dansliefhebbers steunden haar verkiezing via de online stemming op deze site.

Fred de Graaf, bestuursvoorzitter van Introdans, hield een gloedvolle speech. De tekst tonen we hieronder.

De avond zelf werd gevuld met een paar schitterende wereldpremières, waarbij de opening met een glasheldere en bedrieglijk eenvoudig ogende choreografie van Lucinda Childs op Canto Ostinato van Simeon ten Holt er direct uitsprong. Een perfect huwelijk tussen licht, beweging en muziek.

Na afloop waren er bubbels. Het bleef nog lang onrustig aan het Arnhemse Koningsplein.

Minister Bussemaker bij Introdans. Foto: EvaBroekema
Minister Bussemaker en Fred de Graaf bij Introdans. Foto: EvaBroekema
Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Minister Bussemaker bij Introdans. Foto: EvaBroekema
Scroll naar top