Het is best een unieke prijs, die Dans Publieksprijs. Je kunt namelijk als toeschouwer en liefhebber zelf een danser of dansstuk voordragen. Dat bepaalt geen jury voor je. Nomineren doe je zelf. En dat kan tot 1 februari. Wat komt er alvast aan nominaties binnen?

Dans Publieksprijs 2015

De Dans Publieksprijs is een gewilde prijs onder dansers en gezelschappen en dat levert jaarlijks een gezellige doch verbeten strijd op. Natuurlijk zijn er de bekende juryprijzen. Maar een waarbij het publiek zich uitspreekt, dat vinden genomineerden ook heel waardevol.

Een prijs in twee stappen

In de tijd dat de nominaties voor de Oscars bekend zijn, kun je jouw nominatie voor een beste danser en/of beste (nieuwe) choreografie van 2015 uitbrengen. Daarvan wordt op basis van het aantal inzendingen een shortlist samengesteld. In februari kan op die shortlist van officieel genomineerden worden gestemd. Het is dus een tweestappenplan, waarbij opvallende dansers of choreografieën er alvast uitgelicht worden met de shortlist, om daarna een terechte winnaar uit te kunnen roepen aan de hand van het aantal stemmen.

Jij hebt als toeschouwer hiermee alles in de hand.

De shortlist

Wil je zien wie alvast een kans maken op een plek op de shortlist? Bekijk hem hier.

Extraatje

De Dans Publieksprijs 2015 doet wat bijzonders. Om te kunnen nomineren en stemmen dien je je eerst aan te melden. Daarvoor betaal je € 1,35. Opbrengsten gaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds, een fonds met een bijzondere link met dans. Met je stem doe je dus iets extra goeds. En bovendien: wie nomineert of stemt maakt kans op vrijkaarten voor diverse dansvoorstellingen. Zo hebben Proz Media en het Cultureel Persbureau het voor je bedacht.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Nomineer hier

Ook nomineren? Doe dat hier:

nomineer

PS Wist je dat er ook prachtige inzendingen binnen komen voor de Dansfoto van het Jaar? Bekijk ze hier