Laat deze tekst voorlezen:

Na twee jaar van dromen en plannenmaken, is het vandaag eindelijk zover: Festival Circolo – het grootste circusfestival van Nederland – is terug! Van 22 tot en met zondag 31 oktober verandert het Tilburgse Leijpark in een oase vol spektakel, acrobatiek en humor. Omlijst door de prachtige herfsttinten van het park, worden bezoekers getrakteerd op modern circus van internationaal topniveau.

Tien dagen lang presenteert Festival Circolo een unieke mengelmoes van (inter)nationale topvoorstellingen en prikkelende experimenten op het snijvlak van acrobatiek, theater, dans, muziek en performance art. Verrassend, verbazingwekkend en bij vlagen bloedspannend.

“Het openingsweekend van het festival wordt gekenmerkt door een bijzondere proeverij van alles wat modern circus anno 2021 te bieden heeft,” aldus festivaldirecteur Marc Eysink Smeets. “Grote producties worden afgewisseld met intieme shows, gratis toegankelijke voorstellingen en ander topvermaak.” Het Leijpark vormt het festivalhart, maar ook op diverse andere locaties in Tilburg is Festival Circolo aanwezig. Smeets vervolgt: “Er is vanaf morgen heel wat te beleven in de stad. Wij staan als organisatie te trappelen om van start te gaan.”

Enkele highlights van het openingsweekend 

L’âne & La Carotte – Lucho Smit

Krankzinnig of geniaal? Acrobaat en durfal ‘extraordinaire’ Lucho Smit zoekt in deze spectaculaire solovoorstelling de grenzen van het circus op. Hij zwaait in de trapeze, vliegt door de lucht, speelt met vuur, bouwt een toren van stoelen en balanceert over koorden in een poging de lat voor zichzelf keer op keer hoger te leggen. Extra bijzonder: deze ‘must-see’ is op zondag 24 oktober ook te beleven voor blinden en slechtzienden dankzij audiodescriptie.

L’Homme Canon – Rémi Luchez

Ademloos toekijken is onvermijdelijk, bij deze acrobatische komiek die uitvogelt waartoe zijn lichaam allemaal in staat is. Tijdens alle indrukwekkende capriolen die Luchez uithaalt, wordt hij muzikaal begeleid door zangeres Lola Calvet. Een typisch voorbeeld van modern circus, waarbij verschillende disciplines samenkomen.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

L’Absolu – Les Choses de Rien (uitverkocht)

Het misschien wel allergrootste spektakelstuk van Festival Circolo is niet in het festivalhart, maar middenin het Tilburgse stadshart te beleven. De Franse krant Le Monde schreef erover: “Origineel, radicaal, intens en wonderschoon. Een poëtische, zintuiglijke ‘big bang’.” En daar is geen woord van gelogen. Zien is geloven in de dertien meter hoge silo, het adembenemende domein van acrobaat Boris Gibé.

Cirkelgewelf (gratis)

Midden op het festivalterrein liggen twee halve bogen. Een fijne rustplek voor de festivalbezoekers, maar ook een speeltoestel voor circusartiesten. Om de zoveel tijd gaan de metershoge ijzeren bogen de lucht in en veranderen de ‘rustbanken’ in een soort klimtoestel. Elke dag worden er in dit circusgewelf een aantal voorstellingen gespeeld voor het toegestroomde publiek, gratis en voor niets.

Rijkgevuld randprogramma 

Van een expeditie over het festivalterrein tot een ouderwetse snoepkar, en van een intrigerende documentaire tot een wel heel speciale draaimolen: naast circusvoorstellingen is er nog veel meer te beleven op Festival Circolo. Het festivalterrein is gratis toegankelijk.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Foto: Jostijn Ligtvoet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top