Meteen naar de inhoud

Tjokvol openingsweekend Festival Circolo – Publiek komt oren en ogen tekort tijdens eerste weekend van het grootste circusfestival van Nederland

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Na twee jaar van dromen en plannenmaken, is het vandaag eindelijk zover: Festival Circolo – het grootste circusfestival van Nederland – is terug! Van 22 tot en met zondag 31 oktober verandert het Tilburgse Leijpark in een oase vol spektakel, acrobatiek en humor. Omlijst door de prachtige herfsttinten van het park, worden bezoekers getrakteerd op modern circus van internationaal topniveau.

Tien dagen lang presenteert Festival Circolo een unieke mengelmoes van (inter)nationale topvoorstellingen en prikkelende experimenten op het snijvlak van acrobatiek, theater, dans, muziek en performance art. Verrassend, verbazingwekkend en bij vlagen bloedspannend.

“Het openingsweekend van het festival wordt gekenmerkt door een bijzondere proeverij van alles wat modern circus anno 2021 te bieden heeft,” aldus festivaldirecteur Marc Eysink Smeets. “Grote producties worden afgewisseld met intieme shows, gratis toegankelijke voorstellingen en ander topvermaak.” Het Leijpark vormt het festivalhart, maar ook op diverse andere locaties in Tilburg is Festival Circolo aanwezig. Smeets vervolgt: “Er is vanaf morgen heel wat te beleven in de stad. Wij staan als organisatie te trappelen om van start te gaan.”

Enkele highlights van het openingsweekend 

L’âne & La Carotte – Lucho Smit

Krankzinnig of geniaal? Acrobaat en durfal ‘extraordinaire’ Lucho Smit zoekt in deze spectaculaire solovoorstelling de grenzen van het circus op. Hij zwaait in de trapeze, vliegt door de lucht, speelt met vuur, bouwt een toren van stoelen en balanceert over koorden in een poging de lat voor zichzelf keer op keer hoger te leggen. Extra bijzonder: deze ‘must-see’ is op zondag 24 oktober ook te beleven voor blinden en slechtzienden dankzij audiodescriptie.

L’Homme Canon – Rémi Luchez

Ademloos toekijken is onvermijdelijk, bij deze acrobatische komiek die uitvogelt waartoe zijn lichaam allemaal in staat is. Tijdens alle indrukwekkende capriolen die Luchez uithaalt, wordt hij muzikaal begeleid door zangeres Lola Calvet. Een typisch voorbeeld van modern circus, waarbij verschillende disciplines samenkomen.

L’Absolu – Les Choses de Rien (uitverkocht)

Het misschien wel allergrootste spektakelstuk van Festival Circolo is niet in het festivalhart, maar middenin het Tilburgse stadshart te beleven. De Franse krant Le Monde schreef erover: “Origineel, radicaal, intens en wonderschoon. Een poëtische, zintuiglijke ‘big bang’.” En daar is geen woord van gelogen. Zien is geloven in de dertien meter hoge silo, het adembenemende domein van acrobaat Boris Gibé.

Cirkelgewelf (gratis)

Midden op het festivalterrein liggen twee halve bogen. Een fijne rustplek voor de festivalbezoekers, maar ook een speeltoestel voor circusartiesten. Om de zoveel tijd gaan de metershoge ijzeren bogen de lucht in en veranderen de ‘rustbanken’ in een soort klimtoestel. Elke dag worden er in dit circusgewelf een aantal voorstellingen gespeeld voor het toegestroomde publiek, gratis en voor niets.

Rijkgevuld randprogramma 

Van een expeditie over het festivalterrein tot een ouderwetse snoepkar, en van een intrigerende documentaire tot een wel heel speciale draaimolen: naast circusvoorstellingen is er nog veel meer te beleven op Festival Circolo. Het festivalterrein is gratis toegankelijk.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands