Johan Gijsen is verkozen tot Utrechter van het Jaar. De organisator van het Le Guess Who? Festival volgt FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren (2015) en atlete Dafne Schippers (2014) op. De verkiezing voor Utrechter van het Jaar werd gehouden door het AD Utrechts Nieuwsblad. Zes columnisten selecteerden tien genomineerden waarop gestemd kon worden.

Gijsen richtte Le Guess Who? op in 2007 samen met compagnon Bob van Heur. Het vierdaagse muziekfestival dat in de gehele binnenstad van Utrecht plaatsvindt, geniet internationaal hoog aanzien. LGW trok in 2016 bezoekers uit maar liefst 53 verschillende landen. Lees hier wat wij over Le Guess Who schreven. Of hier.

Programmeur

In 2000 ging Gijsen aan de slag als programmeur bij Poppodium Tivoli. Hij heeft zich ruim 15 jaar ingezet voor de artistieke ontwikkeling en successen van Tivoli en TivoliVredenburg, waar hij vorig jaar vertrok. Sindsdien richt hij zich volledig op de organisatie Le Guess Who?.

Gijsen (41) is zeer vereerd met de prijs: ‘Het gaat natuurlijk om de muziek, de artiesten en de bezoekers en niet om mij. Het is een enorm compliment voor Le Guess Who?. Ik vind het geweldig om te horen dat Utrecht, al onze partners in de stad en de Utrechters trots zijn op Le Guess Who?.’

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Goed om te weten
Le Guess Who? 2017 vindt plaats van 9 tot en met 12 november, met meer dan 100 optredens in muziekpodia, kerken, theaters en galerieën. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.nl.
Zonder leden heeft Cultuurpers geen bestaansrecht. Help ons de berichtgeving over alle hoeken van de kunstwereld te blijven volhouden.

Ja, ik word lid!