Johan Gijsen is verkozen tot Utrechter van het Jaar. De organisator van het Festival volgt FC -eigenaar Frans van Seumeren (2015) en atlete Dafne Schippers (2014) op. De verkiezing voor Utrechter van het Jaar werd gehouden door het AD Utrechts Nieuwsblad. Zes columnisten selecteerden tien genomineerden waarop gestemd kon worden.

Gijsen richtte Le Guess Who? op in 2007 samen met compagnon Bob van Heur. Het vierdaagse muziekfestival dat in de gehele binnenstad van Utrecht plaatsvindt, geniet internationaal hoog aanzien. LGW trok in 2016 bezoekers uit maar liefst 53 verschillende landen. Lees hier wat wij over Le Guess Who schreven. Of hier.

Programmeur

In 2000 ging Gijsen aan de slag als programmeur bij Poppodium Tivoli. Hij heeft zich ruim 15 jaar ingezet voor de artistieke ontwikkeling en successen van Tivoli en , waar hij vorig jaar vertrok. Sindsdien richt hij zich volledig op de organisatie Le Guess Who?.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Gijsen (41) is zeer vereerd met de : ‘Het gaat natuurlijk om de muziek, de artiesten en de bezoekers en niet om mij. Het is een enorm compliment voor Le Guess Who?. Ik vind het geweldig om te horen dat Utrecht, al onze partners in de stad en de Utrechters trots zijn op Le Guess Who?.’

Foto bovenaan:
Johan Gijsen. (Foto: Anna Schouten Tekst & beeld - via UUT)
Goed om te weten
Le Guess Who? 2017 vindt plaats van 9 tot en met 12 november, met meer dan 100 optredens in muziekpodia, kerken, theaters en galerieën. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.nl.
Cultuurpers is er voor de leden. Als lid maak je ons mogelijk.

Klik HIER en word lid!

Scroll naar top