Meteen naar de inhoud

Max, alsjeblieft, zet Martine en André samen in Heel Holland Bakt!

Een voorbeschouwing over Heel Holland Bakt in februari? Is dat niet wat voorbarig? Nou nee, want de deadline voor potentiële bakkers is al 1 maart aanstaande en de opnames beginnen in april. Dus we moeten er snel bij zijn.

Laten we eerst het misverstand uit de weg ruimen dat dit omroep MAX programma voor bejaarden zou zijn. Heel Holland Bakt groeide vanaf 2013 uit tot een culthit, ook onder twintigers en dertigers. Die zich op twitter wekelijks uitspraken over de baard van Menno, de lach van Emma (je was voor of je was tegen) of het worstenbroodje van Evert.

Martine Bijl 2.0

Presentatrice van het eerste uur, Martine Bijl, was bij iedereen onder de veertig vooral bekend van de groentepottenreclames. Ze werd herontdekt als de aimabele en vileine comédienne die ze is. Haar hersenbloeding in 2015 leidde dan ook tot paniek onder de kijkers, die pas in 2016 weer een beetje opgelucht konden ademhalen. Toen bleek ook André van Duin goed in staat om de kneuterigheid en pesterigheid die je in huis moet hebben neer te zetten.

Leve de duo’s!

In Engeland hadden ze bij The Great British Bake Off Mel&Sue, die een fenomenaal duo neerzetten. De Nederlandse Spin off  zou een dergelijke koerswijziging goed kunnen gebruiken. Want laten we eerlijk zijn, elk seizoen is in wezen hetzelfde gecast. Je hebt de volkse man, de chaotische oudere vrouw, de homo, de buitenlander, het jonge ding, de gestreste huismoeder, de knappe hetero, de deelnemer die overal drank in gooit en de sul die zich totaal onverwachts ontwikkelt tot ‘bakker van de week’ in de brood-uitzending.

En oh ja, je hebt de o, zo Hollandse juryleden. Robert, met het vocabulaire van een.. een.. politicus, praat met meel in de mond, alsof hij geen kiezers wil verliezen. Janny, wier persoonlijk styliste afgelopen seizoen eindelijk doorhad dat op knappen staande colbertjes niet the way tot go zijn!

Na vier succesvolle jaren is er  maar een juiste richting tegen gewenning en verveling voor de kijker. Zet Martine Bijl en André van Duin samen in de tent! Om te dansen, te dweilen en iedereen: de deelnemer en de kijker, bemoedigende woorden toe te spreken.

Hannah Roelofs

Dramaturg, speechcoach en student leraar Engels.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen