Meteen naar de inhoud

Gijs Naber pakt noodgedwongen rust en ziet af van hoofdrol in Lazarus. Dragan Bakema vervangt.

Je las hier al gratis berichten. Doe daarom nu ook mee met Cultuurpers. We hebben meer dan 400 trouwe leden. Mensen die betrokken zijn bij de kunst, erin werken, het beleid bepalen. Mensen die een onafhankelijke kijk op kunstjournalistiek waarderen. Net als jij.

Word NU lid om Cultuurpers door te laten gaan!

Dragan Bakema gaat de hoofdrol van Newton spelen in David Bowie’s Lazarus. Gijs Naber heeft de rol noodgedwongen teruggegeven, nadat hij tot de conclusie kwam dat hij de afgelopen tijd te veel hooi op zijn vork heeft genomen.

Gijs Naber: “In de aanloop naar de repetitieperiode ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de afgelopen jaren te veel hooi op mijn vork heb genomen. Een rol als deze verdient honderd procent commitment. Als je constateert dat je die niet kunt geven, vind ik dat je het aan je publiek en je collega’s verplicht bent om daar open over te zijn. Ik ben enorm blij met het begrip van de producent en vind het fantastisch dat Dragan de rol van mij over gaat nemen. Ik ben er van overtuigd dat de fantastische cast onder leiding van Ivo van Hove een prachtige voorstelling gaat neerzetten.”
Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Ik betreur het enorm dat Gijs zijn rol in Lazarus noodgedwongen moet teruggeven. We hebben er alles aan gedaan om het mogelijk te maken. Maar als blijkt dat het niet lukt om deze zware rol te spelen, heb ik er groot respect voor dat een acteur deze moeilijke beslissing durft te nemen. De rol van Newton vraagt om een uitzonderlijk acteur en zanger. We hebben ondanks de druk, toch de tijd genomen om een ijzersterke vervanger voor Gijs te vinden. Henry Hey, musical supervisor namens de erven van David Bowie, en regisseur Ivo van Hove hebben Dragan unaniem gekozen voor deze rol. Hij heeft alle capaciteiten in huis om Newton gestalte te geven. We zijn er trots op dat hij de cast van Lazarus gaat aanvoeren”.
Dragan Bakema: “De vraag of ik auditie wilde doen voor de rol van Newton in Lazarus kwam onverwacht, maar ik was meteen enthousiast. Lazarus is een unieke voorstelling, anders dan alles wat ik eerder zag. Geweldig om daar onderdeel van te mogen zijn. Als acteur is het een bijzondere uitdaging om het fascinerende personage Newton te mogen vertolken. Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen en verheug me er op om op 2 september aan de repetities te beginnen!”
Lazarus, het laatste werk van David Bowie, gaat op zondag 13 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Naast Bakema zijn onder anderen Noortje Herlaar, Pieter Embrechts en Holly Mae Brood te zien in de door Ivo van Hove geregisseerde voorstelling.
Goed om te weten Goed om te weten
Meer informatie: www.bowielazarus.nl

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands