Drie weken terug is het Plein een petitie gestart en verzoekt daarmee de Gemeente , en in het bijzonder wethouder van en Cultuur Touria Meliani, om financiële steun te verlenen voor het behoud van het theater. Donderdag 22 oktober werd de petitie met meer dan 1600 handtekeningen door directeur Berith Danse en voorzitter Bert Barten overhandigd aan wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani. Het verzocht de wethouder hierbij nadrukkelijk om ook financiële steun te verlenen aan het theater van Amsterdam Oost ter overbrugging van de -, net als andere gemeentelijke instellingen.

Als vervolg op de petitie start het Plein Theater ook een en roept cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om steun te bieden in de corona-crisis. De actiecampagne met de titel ‘Steun het Plein Theater nu!’ is nu online!

Het Plein Theater steunen kan hier!

Waarom een crowdfunding?

Het Plein Theater is het podium van de wereld om ons heen, een uniek theater in Amsterdam Oost met theater, dans en muziek voor kinderen, en volwassen. Helaas dreigt er na 38 jaar sluiting door de nasleep van COVID-19 en het uitblijven van structurele steun.

Het Plein Theater is een belangrijk podium in de stad met een korte afstand tot de wijk én een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een producerend theater.

Het ziet er naar uit dat het Plein Theater in de loop van 2021 de financiële klap van de corona-crisis niet gaat overleven. Eerder dit jaar deed de stichting van het theater, Stichting PodiumPartners, een aanvraag voor een vierjaren- bij de A-Bis en het Amsterdam Fonds voor de Kunst, maar deze werd helaas niet gehonoreerd. Door de dubbele tegenslag van geen vierjarige steun én de nasleep van COVID-19, dreigt het Plein Theater in de loop van 2021 de deuren te moeten sluiten.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Juist NU is het belangrijk dat wij bij kunnen dragen aan verbinding en saamhorigheid door middel van kunst en theater én aan de ontwikkeling en kansen van podiumkunstenaars!

Daarom roepen wij cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om ons te helpen!

Wij beloven dat jouw bijdrage elk bezoek aan het Plein Theater in de toekomst waard zal zijn!”

Foto bovenaan:
Foto: Nellie de Boer
O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Cultuurpers is er voor de leden. Als lid maak je ons mogelijk.

Klik HIER en word lid!

Scroll naar top