Meteen naar de inhoud

TivoliVredenburg organiseert Amerikaanse verkiezingsavond in vier zalen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op dinsdag 3 november 2020 gaat Amerika naar de stembus. TivoliVredenburg in Utrecht presenteert een live programma rondom deze spannende verkiezingen. Met de huidige maatregelen mogen er maximaal 30 bezoekers in een zaal. Daarom wordt er een livestream opgezet in vier zalen, zodat zoveel mogelijk mensen toch live mee kunnen genieten. Voor de mensen die net naast een kaartje grepen, is het programma ook thuis via de livestream te volgen.

Het hoofdprogramma vindt plaats in de Grote Zaal, maar ook in Hertz, Cloud Nine en Pandora is
de Election Night te volgen via een livestream op groot scherm. Iedere ‘satellietzaal’ heeft een eigen host, via wie er verbinding wordt gemaakt naar de Grote Zaal en die de vragen vanuit de zaal inventariseert. Tussen de inhoudelijke blokken is er passend entertainment. TivoliVredenburg had graag zo’n 1200 bezoekers ontvangen die samen het stemmen zouden kunnen volgen. Dat plan werd steeds verder afgeschaald. Maar alsnog kunnen geïnteresseerden de verkiezingen volgen, of via de livestream of in een van de verschillende zalen.

Tessa Hagen, programmeur Kennis en Debat bij TivoliVredenburg: “Zodra we wisten dat we maar 30 mensen per zaal mochten ontvangen, gingen we bedenken wat wél kon. Geïnspireerd door Arjen Lubach hebben we deze constructie bedacht: een spannend experiment! Ons streamteam is goed op stoom, dus de interactie tussen alle zalen via videoverbindingen is geen probleem. Zo maken we er in alle zalen een verkiezingsavond van om niet te vergeten!”

Programma Election Night

Vanuit de Grote Zaal analyseren wetenschappers, journalisten en campaigners deze veelbesproken verkiezingen. Hoe is de situatie in de verschillende swing states? Welke thema’s leven er het meest bij de kiezers? Hoe staat het land ervoor na vier jaar Trump? En hoe zien de plannen van de nieuwe president eruit? Onder meer Maarten Zwiers (American Studies, Rijksuniversiteit Groningen), Maarten Kolsloot (oud-correspondent), Markha Valenta (docent Amerikanistiek, Universiteit Utrecht) en Dan Hassler-Forest (mediawetenschapper Universiteit Utrecht) delen hun visie.

Goed om te weten Goed om te weten

Election Night 2020 – dinsdag 3 november 2020
Aanvang 20.00 uur
Livestream tickets € 5
www.tivolivredenburg.nl/election

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands