Het ervaren van is in 2019 officieel gezond verklaard door de World Health Organization. Concordia kunstuitleen maakt het ervaren van de positieve effecten van kunst voor iedereen toegankelijk.

Bij het inrichten van een gezonde werkomgeving wordt vaak gedacht aan een gezonde lunch, ergonomische bureaus of een luchtzuiverende plantenwand. Maar ook kunst bevordert het welbevinden van mensen en is een laagdrempelige manier om in te zetten op de gezondheid van bedrijven en medewerkers. Zo verbetert kunst de arbeidsproductiviteit, vermindert het stress, wakkert het de creativiteit aan en zorgt het voor nieuwe energie bij mensen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Positieve effecten van kunst benutten

Kunst kan een ruimte aankleden en decoreren, maar daarnaast kent kunst dus nog vele positieve effecten. Concordia kunstuitleen zet de positieve effecten van kunst in om werkplekken in balans te brengen en gezonder te maken. Door de positieve effecten van een kunstwerk te matchen met de benodigde prikkel worden werkplekken voorzien van de juiste energie. Voor een klein bedrag per maand maakt Concordia kunstuitleen deze positieve effecten van kunst toegankelijk voor iedereen.

Foto bovenaan:
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Goed om te weten Goed om te weten

Concordia

Concordia is een culturele instelling gevestigd in en maakt via , , en haar kunstuitleen kunst vanzelfsprekend. De kunstuitleen bestaat uit een eigen kunstcollectie van meer dan 600 werken van (lokale) die te huur zijn voor elke lege muur in huis en kantoor. Met keuze uit meer dan 600 kunstwerken is er altijd een match te maken tussen de positieve effecten van een bepaald werk en de ruimte waarin deze tot uiting moeten komen. Een kunstconsulent van Concordia adviseert gratis de kunstwerken die passen bij de behoefte en bezorgen en monteren vervolgens het gekozen kunstwerk.

Scroll naar top