Meteen naar de inhoud

Kunst op je werk houdt medewerkers gezond

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Het ervaren van kunst is in 2019 officieel gezond verklaard door de World Health Organization. Concordia kunstuitleen maakt het ervaren van de positieve effecten van kunst voor iedereen toegankelijk.

Bij het inrichten van een gezonde werkomgeving wordt vaak gedacht aan een gezonde lunch, ergonomische bureaus of een luchtzuiverende plantenwand. Maar ook kunst bevordert het welbevinden van mensen en is een laagdrempelige manier om in te zetten op de gezondheid van bedrijven en medewerkers. Zo verbetert kunst de arbeidsproductiviteit, vermindert het stress, wakkert het de creativiteit aan en zorgt het voor nieuwe energie bij mensen.

Positieve effecten van kunst benutten

Kunst kan een ruimte aankleden en decoreren, maar daarnaast kent kunst dus nog vele positieve effecten. Concordia kunstuitleen zet de positieve effecten van kunst in om werkplekken in balans te brengen en gezonder te maken. Door de positieve effecten van een kunstwerk te matchen met de benodigde prikkel worden werkplekken voorzien van de juiste energie. Voor een klein bedrag per maand maakt Concordia kunstuitleen deze positieve effecten van kunst toegankelijk voor iedereen.

Goed om te weten Goed om te weten

Concordia

Concordia is een culturele instelling gevestigd in Enschede en maakt via theater, film, beeldende kunst en haar kunstuitleen kunst vanzelfsprekend. De kunstuitleen bestaat uit een eigen kunstcollectie van meer dan 600 werken van (lokale) kunstenaars die te huur zijn voor elke lege muur in huis en kantoor. Met keuze uit meer dan 600 kunstwerken is er altijd een match te maken tussen de positieve effecten van een bepaald werk en de ruimte waarin deze tot uiting moeten komen. Een kunstconsulent van Concordia adviseert gratis de kunstwerken die passen bij de behoefte en bezorgen en monteren vervolgens het gekozen kunstwerk.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands