Plein Theater presenteert op 4 mei in het kader van Theater Na de Dam de livestream Het hol van de leeuw – In samenwerking met PACT+ (ROCvA)

Jongeren uit Amsterdam Oost verdiepten zich onder leiding van theatermakers Berith Danse en Isa van Dam in de geschiedenis van Amsterdam Oost en ARTIS ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de livestream Het hol van de leeuw.

In Amsterdam Oost zijn de sporen van de Tweede Wereldoorlog onuitwisbaar. Voelbaar in de struikelstenen in de straten waar zoveel mensen zijn gedeporteerd, met het Muiderpoortstation waarvandaan de treinen vertrokken als getuige. En in de verhalen uit ARTIS, waar mensen schuilden boven de leeuwen – terwijl aan de andere kant van het hek Duitse soldaten de dieren bewonderden. De verhalen uit Oost komen samen in een hedendaagse beeldende montage, gespeeld en gemaakt door jongeren van nu.

Deze wordt live gestreamd op dinsdag 4 mei 19.30 – 21.00 uur op www.plein-theater.nl.

Theater na de Dam

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!
  • Makers: Berith Danse en Isa van Dam
  • Spelers: Eerstejaars theaterstudenten van PACT+ (ROC van Amsterdam)
  • Kostuums en vormgeving: Carly Everaert
  • Muziek: Amsterdam Klezmer Band
  • Marketing: Elise Vroonhof
  • Techniek: Gert Scheper en David Maes
  • Film: Dwight Samson
  • Camera en techniek: Phillippe Vie
  • In samenwerking met Talenten uit Oost/ Bunch of Choices
  • Met veel dank aan: Arie van Dam, Wessel Broekhuis, ARTIS, CamALot, Fonds voor Oost, Amsterdams 4 en 5 mei comité, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost

Foto bovenaan:
PR-beeld - Foto: Berith Danse