Live muziek fleurt vaccinatielocatie Jaarbeurs op 

De XL vaccinatielocatie in de Jaarbeurs Utrecht wordt vanaf 5 mei een aantal keer per week  opgevrolijkt door optredens van Utrechtse muziekensembles. Utrecht heeft een zeer divers muziekleven dat zich graag ten dienste stelt van de stad. De Nederlandse Bachvereniging trapt woensdag 5 mei af.

Utrechters die een vaccinatie krijgen moeten na de prik nog 15 minuten wachten. GGD regio Utrecht en de Utrechtse muzieksector sloegen de handen ineen: ‘Muziek kan het proces op locatie positief ondersteunen, om zo het wachten na vaccineren te veraangenamen’, aldus Maaike Schaap (manager vaccineren) van GGD regio Utrecht.

Dit initiatief komt uit het Utrechts Muziekoverleg, waarin de Utrechtse muzieksector verenigd is. Uit het rijke Utrechtse muziekleven treden zowel professionals als amateurtalenten in kleine bezetting op. Twee Young Bach Fellows van de Nederlandse Bachvereniging verzorgen het eerste concert op 5 mei. Onder meer het Nederlands Vioolconcours, Gaudeamus, de Kargadoor en DUMS leveren programma in de komende weken. TivoliVredenburg verzorgt de productie ter plaatse.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!

Foto bovenaan:
Bron: Jaarbeurs Utrecht