Meteen naar de inhoud

Nieuwe bron voor de thuiskijkende filmliefhebber: de Directors’ Collection van Cinéart

Ondanks de coronabeperkingen zaten arthouse-liefhebbers de afgelopen tijd toch niet op een droogje. Diverse titels beleefden online hun Nederlandse première. Zoals bijvoorbeeld The Human Voice, de nieuwste productie van Spanje's belangrijkste regisseur Pedro Almodóvar.

Ik noem deze fraaie bewerking van Jean Cocteau's beroemde monoloog van een gekwetste vrouw (hier Tilda Swinton) niet toevallig. Het vrijwel complete verzameld werk van Almodóvar is ook de blikvanger van de recent gelanceerde Di...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Waardeer dit verhaal!

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur