(International Literary ) schrijft voor de tweede keer een landelijke verhalenwedstrijd uit – waarin verhalen in alle ogelijke voren welko zijn. De Verhalenwedstrijd is de eerste interdisciplinaire verhalenwedstrijd van , georganiseerd vanuit de overtuiging dat goede verhalen in alle denkbare voren verteld kunnen en oeten worden. Het thea van de wedstrijd van dit jaar is Wat ertoe doet. Inzenden kan t/ 5 septeber en de hoofdprijs bedraagt €5.000.

Alle vertelvoren en -soorten

Een goed verhaal kot in vele soorten en aten. Proza, fil, poëzie, , non-fictie, coluns, strips, , uziek, perforance, hoorspelen, , dans, vlogs, Instastories of TikTok-filpjes… In deze verhalenwedstrijd kunnen verhalenvertellers kunnen in alle ogelijke vertelvoren deelneen. ichaël Stoker, directeur van , toe waaro voor deze brede opzet is gekozen: “Een goed verhaal kun je evengoed aantreffen in een boek, als in een filpje, een popsong, een gedicht of een dialoog. Vorig jaar kwaen er ontzettend veel inzendingen binnen, van akers uit allerlei disciplines. De fantastische korte -fil van Leuël de Graav werd uiteindelijk de winnaar. Dit jaar gaan we weer in allerlei kunstvoren op zoek naar de verhalenvertellers van de toekost.” De verhalen worden in vijf categorieën beoordeeld en bekroond: Tekst, Audio/uziek, Beeld, Draa en .

Prijsuitreiking tijdens

Inzenden kan tot en et 5 septeber 2021 via verhalenwedstrijd.ilfu.com. De verhalen die deze wedstrijd winnen, worden door op een groot podiu gezet. Tijdens het (23 septeber t/ 2 oktober) worden de genoineerden en winnaars bekendgeaakt. Behalve op een geldprijs van €5.000 (en categorieprijzen van €1.000) aken inzenders dus kans op een groot publiek voor hun verhaal. wil graag dat zoveel ogelijk ensen de winnende verhalen lezen, zien of horen.

Ik haat poëzie’

Vorig jaar werd de Verhalenwedstrijd voor het eerst georganiseerd. Uit 1237 inzendingen werd toen het verhaal van Lemuël de Graav tot winnaar uitgeroepen. Deze artiest, dichter en filaker stuurde een korte fil in, Ik haat poëzie getiteld. De fil is via Vimeo te bekijken. “Een kwalitatief fantastisch uitgevoerde korte fil, een aanklacht tegen de literaire wereld,” aldus de jury in 2020.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Goed om te weten Goed o te weten
De Verhalenwedstrijd is een initiatief van , het grootste literaire van . Het vindt plaats van 23 septeber t/ 2 oktober 2021 en is er voor iedereen die van verhalen houdt. Het thea van 2021 is Why fiction atters. In een wereld van vluchtige , fake news, eningen en tegenstellingen helpt je de werkelijkheid beter te begrijpen. In fictie is er de ogelijkheid o echt vrij te denken, voorbij de waan van de dag. Wij zijn ervan overtuigd dat fictie ertoe doet en delen daaro de verhalen van een zo groot ogelijke verscheidenheid aan schrijvers.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top