Meteen naar de inhoud

Marjolijn Vencken nieuwe voorzitter raad van toezicht Cultuur+Ondernemen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Marjolijn Vencken wordt per 1 juli de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Cultuur+Ondernemen, het kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele sector. Ze volgt Steven de Waal op, die na de volle termijn van acht jaar afscheid neemt van zijn voorzitterschap.

Marjolijn Vencken is al sinds 2015 lid van de raad van toezicht. Als ervaren Public Affairs adviseur met eigen praktijk, weet ze hoe je als ondernemer goed inspeelt op maatschappelijke ontwikkelingen. Ze is actief in de cultuursector, o.a. als voorzitter van Koorbiënnale en muziekcollectief Ludwig, bestuurslid van Rood Paleis (multidisciplinaire podiumkunstprojecten) en voorheen als voorzitter van Splendor, ondernemende ontmoetingsplek en podium voor muziek. Vencken kijkt uit naar haar voorzitterschap: “Ik wil bijdragen aan het verder versterken van de positie van Cultuur+Ondernemen. Door in co-creatie met de sector meer producten te ontwikkelen, zoals eerder met de Governance Code Cultuur en de recente cultuurleningen, werkt Cultuur+Ondernemen aan een nog sterkere verbinding met de doelgroepen.”

Voormalig voorzitter Steven de Waal kijkt met trots terug op de afgelopen jaren en draagt het stokje met vertrouwen aan Vencken over: “De culturele sector is hard getroffen door de coronacrisis maar heeft zich tegelijkertijd fantastisch bewezen, met nieuwe (digitale) initiatieven die invulling geven aan ondernemerschap in de breedste zin. Ik ben trots op het vertrouwen dat Cultuur+Ondernemen in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, van zowel de sector als de minister, om ondernemerschap in de cultuursector verder te stimuleren. Met de benoeming van Marjolijn wordt de continuïteit geborgd en laat ik Cultuur+Ondernemen in goede handen achter.”

Naast Marjolijn Vencken bestaat de raad van toezicht van Cultuur+Ondernemen vanaf 1 juli 2021 uit Joke Bakker en Arif Dursun. Leden van de raad van toezicht en directeur-bestuurder Titia Haaxma bedanken Steven voor zijn inzet en bijdrage, zeker ook in het afgelopen turbulente coronajaar. Ze verwelkomen Marjolijn als voorzitter van de raad van toezicht en kijken ernaar uit om samen Cultuur+Ondernemen van nog grotere betekenis voor de sector te laten zijn.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen