Meteen naar de inhoud

November Music 2021 start kaartverkoop en presenteert het programma.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

November Music 2021 start kaartverkoop en presenteert het programma. Het festival gaat dwars door muzikale genres heen met 90 concerten in 10 dagen met 20 opdrachtwerken en 25 premières. November Music vindt plaats van 5 t/m 14 november 2021 op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch met o.a. het Bosch Requiem 2021 gecomponeerd door Hawar Tawfiq, festivalcomponisten Rebecca Saunders en Kaija Saariaho, Brad Mehldau en Sons of Kemet en internationale ensembles als Musikfabrik en Ensemble Modern. Het gehele programma is te vinden via www.november music.net

 Bosch Requiem 2021
Componist Hawar Tawfiq schrijft dit jaar het Bosch Requiem. In zijn Requiem des Fleurs et des Nuages vertolken philharmonie zuidnederland en bariton Thomas Oliemans de spiritueel gelaagde muziek van Tawfiq waarin hij een brug slaat tussen de Koerdische traditie en westerse avant-garde.

Festivalcomponisten: Rebecca Saunders & Kaija Saariaho
Twee invloedrijke vrouwelijke componisten met ieder een heel eigen klanktaal. Van de nieuwe generatie geldt Rebecca Saunders als een van de meest vooraanstaande componisten van het moment. Haar werk wordt tijdens November Music 2021 vertolkt door onder meer Ensemble Modern, Juliet Fraser en Quatuor Diotima. Met haar wijdse klankvelden drukt de Finse Kaija Saariaho al decennia haar stempel op de Europese hedendaagse muziek. Haar werk wordt uitgevoerd door onder anderen het Franse koor Accentus, Cello Octet Amsterdam en Meta4.

Jazz & World
De crème-de-la crème van de huidige internationale jazzscene komt dit jaar naar November Music. Wat te denken van de pianisten Brad Mehldau, Vijay Iyer, Tania Giannouli en Isfar Sarabski die allemaal aantreden met een eigen trio. Gitarist Julian Lage speelt werk van zijn nieuwe Blue Note album Squint. Kolkende en dansbare jazz is er van de Britse groep Sons of Kemet rondom saxofonist Shabaka Hutchings. Verder zijn er bijzondere projecten van de New Yorkse trompettist Dave Douglas, de Cubaanse pianist Aruán Ortiz, saxofoniste Kika Sprangers en Mudita & Marilyn Mazur. Het traditioneel-moderne Armeense collectief The Gurdjeff Ensemble geeft het slotconcert zondag 14 november 2021.

(Inter)nationale topensembles
Met Ensemble Musikfabrik – dat nieuw werk speelt van Richard Rijnvos en Enno Poppe –, Ensemble ModernExplore EnsembleAccentus en het Berlijnse collectief S T A R G A Z E – dat Highdive van Morris Kliphuis en Lucky Fonz III uitvoert – hoor je uiteenlopende internationale ensembles tijdens November Music 2021. Ook de collectieven van eigen bodem zijn weer goed vertegenwoordigd. Zo speelt Asko|Schönberg werk van Calliope Tsoupaki, treedt Cappella Amsterdam op met zangeres Rima Khcheich &Amira Medunjanin, deelt Silbersee het podium met actrice Ariane Schluter en brengt New European Ensemble samen met acteur Boris van der Ham de Orwell-klassieker 1984. Ensemble-in-residence is dit jaar Ensemble Klang dat tijdens een viertal concerten werk speelt van onder meer Jan-Bas Bollen en Laurence Osborn.

Pop
Metropole Orkest geeft tijdens November Music 2021 samen met multi-instrumentalist en alleskunner Louis Cole – bekend van het elektonische hiphop-duo Knower – een energieke show waar pop, jazz, avant-garde en funk over elkaar heen buitelen. Prachtige, verstilde songs zijn er van het Belgische Dez Mona en de barokgroep B.O.X. De Estse zangeres en violiste Maarja Nuut combineert folk, elektronica en pop tijdens haar indringende performances.

Muziektheater
Van componist Anthony Fiumara gaat de voorstelling Bloedkoraal in première, uitgevoerd door acteur Jack Wouterse en accordeon-duo TOEAC. De Turks/Nederlandse componiste Meriç Artaç brengt met haar The Arrival of Mr. Z. een groot, nieuw muziektheaterwerk waarin diverse personages wanhopig op zoek zijn naar hun schepper. Van componist Jan-Peter de Graaff klinkt de theatrale liedcyclus Parallax dat wordt uitgevoerd door Het Collectief & Katrien Baerts uit België.

Geluidsinstallaties

Gedurende het gehele festival is de spectaculaire virtual reality installatie Eight van Michel van der Aa te bezoeken. In het kader van het Europese Sounds Now project vindt de expositie Sound Art in Public Spacesplaats in en om de Verkadefabriek.

Over November Music

November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen.

Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen.

Per 2021 maakt November Music onderdeel uit van de landelijke culturele basisinfrastructuur, de zogenaamde BIS.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands