Meteen naar de inhoud

Plein Theater en Het Markttheater presenteren FOODCHAINZ: Een culinaire avond en theatervoorstelling over onze voedselketen.

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


FOODCHAINZ is een intermediaal project en avondvullend programma bestaande uit een tomatendiner met speciale gasten uit de voedselketen, de expositie HARVEST FROM THE HOOD, de audiotour Van Boer tot Bord en de theatervoorstelling FOODCHAINZ!

Te zien op 7, 8, 9, 14 en 15 oktober in Plein Theater in Amsterdam Oost! Tickets zijn inclusief diner en bonusprogrammering en zijn beschikbaar op www.plein-theater.nl !

FOODCHAINZ

Drie acteurs en een fooddesigner brengen een ode aan de Tomaat. Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen.

Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering? Voor FOODCHAINZ interviewden de acteurs van Het Markttheater boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Over één ding zijn zij het eens: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe? FOODCHAINZ is een theaterfestijn en een culinaire meditatie ineen.

Diner, audiokaart en meer

FOODCHAINZ is een theatervoorstelling, maar daar blijft het niet bij. Voorafgaand aan de voorstelling organiseren fooddesigner Jasmijn Schrofer en Omar Alexis van het Plein Theater Eetlokaal een tomatendiner voor alle bezoekers. Per avond nodigt Markttheater twee eregasten uit de wetenschap en de voedselindustrie uit. Aan tafel zoeken bevragen we, zoeken we naar oplossingen, maar gaan we opzoek naar een nieuwe common ground voor lokale voedselvraagstukken. Deelname aan het diner is inbegrepen bij je ticket voor FOODCHAINZ.

Tevens beleef je in het Plein Theater de audiokaart VAN BOER TOT BORD, waarin makers van het Markttheater dieper in de verschillende schakels van de voedselketen duiken, en kun je meer leren op de expositie HARVEST IN THE HOOD, gebaseerd op een reeks voedselworkshops met bewoners van Amsterdam-Oost.

Het Markttheater

Het Markttheater blaast nieuw leven in het theater op de markt. Met een divers team aan theatermakers maakt Markttheater voorstellingen die reflecteren op sociaal-politieke thema’s. De voorstellingen zijn direct, energiek en muzikaal. Vaak vertrekkend vanuit documentair onderzoek en wortelend in de wijk.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur