OPROEP: Ben jij zelfstandig ondernemend kunstenaar in Amsterdam en heb je te maken (gehad) met de gevolgen van de coronacrisis? Dan is de UvA op zoek naar jou!

Laat deze tekst voorlezen:

Er kwam een verzoek binnen van de Universiteit van Amsterdam. Ze komen namelijk graag in contact met zelfstandige kunstenaars. Alleen uit Amsterdam, weliswaar, maar toch. We delen hier het belangrijkste deel van het verzoek.

Onderzoek naar zelfstandigen in crisistijd

De coronacrisis heeft een grote impact (gehad) op zelfstandig ondernemers. De Universiteit van Amsterdam onderzoekt de gevolgen van de coronacrisis voor zelfstandig ondernemers in Amsterdam en de effecten van de steunmaatregelen van de overheid, zoals de Tozo. Ben jij actief in Amsterdam als kunstenaar, dan zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe werkt het?

In een persoonlijk interview horen wij graag je ervaringen als zelfstandig ondernemer in tijden van crisis. Welke gevolgen heeft de coronacrisis gehad voor jouw werkzaamheden als zelfstandige? Heb jij een beroep gedaan op steunmaatregelen van de overheid en wat zijn jouw ervaringen daarmee?

Wij maken graag een afspraak op een moment dat jou het beste uitkomt, fysiek of online, (week 39 t/m week 42). Het  interview duurt ongeveer 1 uur.

Omdat wij jouw bijdrage aan het onderzoek erg waarderen ontvang je een cadeaubon ter waarde van €25 na afloop van het interview.

Waarvoor worden de onderzoeksresultaten gebruikt?

Jouw deelname aan dit onderzoek helpt ons om meer inzicht te krijgen in de gevolgen van de coronacrisis voor zelfstandig ondernemers en in de doeltreffendheid van het overheidsbeleid. Op basis hiervan kan de gemeente Amsterdam, maar ook de rijksoverheid, lessen trekken voor het toekomstige beleid voor zelfstandig ondernemers. Zo kunnen we zorgen dat zelfstandig ondernemers die zwaar getroffen worden door een crisis in de toekomst goed ondersteund kunnen worden.

Anonimiteit & privacy

Wij vinden anonimiteit en privacy erg belangrijk. De informatie die je ons verstrekt in het interview blijft dan ook strikt vertrouwelijk. Op geen enkele wijze worden informatie of persoonsgegevens van of over jou met anderen gedeeld of naar buiten gebracht, waardoor iemand je zou kunnen herkennen. Wij doen dit door jouw gegevens anoniem te maken voordat deze verder worden verwerkt en de uitkomsten naar buiten worden gebracht.

Aanmelden en vragen

Ben je bereid aan een interview deel te nemen, dan verzoeken we je een e-mail te sturen naar onderzoeker R. Blokker of ons te bellen op 020 – 525 8649. Als je eerst nog vragen hebt over het onderzoek, dan kun je ons ook mailen of bellen.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!

Foto bovenaan:
logo onderzoeksinstituut AIAS HSI