Meteen naar de inhoud

Amsterdam Museum aan de Amstel vanaf woensdag 9 maart open voor bezoekers

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


Aanstaande woensdag 9 maart opent het Amsterdam Museum in goed overleg met Hermitage Amsterdam de deuren van zijn nieuwe tijdelijke onderkomen in het Hermitage-gebouw aan de Amstel voor publiek. De feestelijke opening stond gepland voor afgelopen zaterdag maar werd door het museum opgeschort.

‘’Sinds 2014 huren wij een vleugel van de Hermitage Amsterdam. Ik zie er naar uit om in de komende periode samen met Museum van de Geest en de Hermitage Amsterdam te werken aan een mooie invulling van het prachtige museumgebouw.’’ zegt Judikje Kiers, directeur van het Amsterdam Museum.

Tijdens de meerjarige restauratie en verbouwing van de museumlocatie Burgerweeshuis, die nu volop wordt voorbereid, toont het Amsterdam Museum in de Amsterdam Museum-vleugel een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad. Daarnaast zijn in wisselende tentoonstellingen ook bewoners en liefhebbers van de stad aan het woord om ‘hun Amsterdam’ te laten zien. De tijdelijke locatie van het Amsterdam Museum zal de bezoeker met bekende objecten uit de collectie en nieuwe of minder bekende werken en een meerstemmig verhaal vooral laten zien dat er niet één geschiedenis van de stad is.

Het Amsterdam Museum zal woensdag 9 maart om 10 uur zijn deuren aan de Amstel openen voor bezoekers, en is alle dagen geopend van 10 tot 17 uur.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur