Meteen naar de inhoud

Ksenia Marasanova speelt het filosofische sprookje Oscar en Oma Rozerood 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Kwart recette 2-jarige tournee voor onderzoek naar oorzaak ALS
Op 9 juni speelt Ksenia Marasanova in het Polanentheater in Amsterdam de première van haar avondvullende solotheatervoorstelling Oscar en Oma Rozerood. Ze bewerkte hiervoor de wereldberoemde door Éric-Emmanuel Schmitt geschreven novelle. Aanvang 20.00 uur en de voorstelling duurt 135 minuten inclusief pauze. Oscar en Oma Rozerood is tot en met zomer 2024 te zien in theaters en zalen in heel Nederland. 
Over leven, vriendschap en liefde
Centraal staat de zoektocht van Oscar naar de essentie van leven en Oma Rozerood helpt hem daarbij. Iedereen wordt geboren en gaat dood. Daartussen zit dat wonderlijke fenomeen dat we kennen als Leven. Kort voor de één, langer voor de ander. Maar wat is Leven eigenlijk? 
Oscar is 10 jaar oud, ernstig ziek en verblijft in het ziekenhuis. Daar komen zijn ouders op bezoek, heeft hij vrienden en ontmoet hij Oma Rozerood. Met elkaar beleven ze waanzinnige avonturen. Oscar en Oma Rozerood is een magisch sprookje over leven, liefde en liefhebben, tegelijkertijd hartverscheurend en hartverwarmend. 
Deel opbrengsten naar onderzoek ten behoeve van ALS
Oscar heeft Leukemie, een ziekte die dodelijk was voor de meeste patiënten toen het boek 20 jaar geleden geschreven werd. Dankzij wetenschappelijk onderzoek is dat inmiddels anders. Dat geldt helaas niet voor spierziekte ALS. Daarom komt een kwart van alle recette ten goede aan onderzoek naar ALS. 
Oscar en Oma Rozerood is Ksenia’s derde solovoorstelling. De afgelopen twee jaar speelde Ksenia het meeslepende en confronterende stuk ‘Zij zagen Oorlog’. Daarin onderzoekt ze wat een mens drijft om oorlog te voeren. In haar eerste solovoorstelling ‘Strannik’ doolde ze als pelgrim door de ziel. In Oscar en Oma Rozerood gaat het om de ongrijpbaarheid van leven. 
Goed om te weten Goed om te weten
Meer informatie over de toneelvoorstelling Oscar en Oma Rozerood: https://ksenia.nl/oscar-en-oma-rozerood/

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands